Ο Τσακαλώτος έστειλε για… homework τον "οσκαρικό" Κωνσταντινόπουλο

Για... μελέτη παρέπεμψε τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο υπουργός Οικονομικών, μετά το show του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής. Ο υπουργός Οικονομικών συσχέτισε τη ΝΔ με τη σικελική μαφία και παραδέχτηκε πως κατά το παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε υπεραισιόδοξος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

5a16fee01dc524d6218b462a

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σε μία οσκαρική ερμηνεία επιδόθηκε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του στον Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αφού διαμαρτυρήθηκε για την εξάμηνη ολιγωρία του κ. Τσακαλώτου στην απάντηση της Ερώτησής του, προβαίνοντας παράλληλα σε ατελείς συμψηφισμούς και παραλληλισμούς, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής αποχώρησε από την αίθουσα με το που ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά του υπουργού Οικονομικών. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έκανε λόγο για κοινοβουλευτική απαξίωση από πλευράς Ευκλείδη Τσακαλώτου και στη συνέχεια προχώρησε στην άτοπη σύνδεση της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδη Φωκά, με τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Συντάγματος την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Συγκεκριμένα, αποκάλεσε «πρώτους διδάξαντες»

αυτών των πρακτικών τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και προεβη στον εξής παραλληλισμό: «Σαν να στέλνει ο Πάμπλο Εσκομπάρ -δεν κάνω συσχετισμό- για να σταματήσουν οι διακινητές να πηγαίνουν στη φυλακή». Απευθυνόμενος δε στον προεδρεύοντα, Μάριο Γεωργιάδη, επισήμανε: «Σας λέω, είναι καταστροφικό αυτό που είπε

ο βουλευτής σας, αλλά σας λέω ότι και ο κ. Τσακαλώτος ήταν από αυτούς που ήταν στην πλατεία Συντάγματος και φώναζαν αυτό». 

Έπειτα, αποχώρησε από την αίθουσα, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του αλλά και την ελπίδα πως δεν θα επαναληφθεί ανάλογη καθυστέρηση απάντησης Επίκαιρης Ερώτησης. 

Τον έστειλε για… homework

Στα λεγόμενα του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, πρώτος απάντησε ο προεδρεύων, Μάριος Γεωργιάδης, ως μέλος της Κ.Ο. της Ένωσης Κεντρώων. «Οφείλω να πω ότι ο κ. Φωκάς ναι μεν έσφαλε και γι’ αυτό το λόγο -χωρίς να θέλω να τον δικαιολογήσω- ζήτησε συγγνώμη και παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπου θα απολογηθεί και θα δώσει εξηγήσεις» είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εξέφρασε την άποψη πως αυτό δεν σημαίνει πως «όταν ζητάς συγγνώμη τελειώνουν όλα». 

Την σκυτάλη πήρε ο υπουργός Οικονομικών, επικρίνοντας τον αποχωρήσαντα βουλευτή για άγνοια. «Δεν ξέρω αν η άγνοια του συνάδελφου είναι μεγαλύτερη για τη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής ή για το φαινόμενο των πλατειών που δεν ήταν φαινόμενο μόνο ελληνικό, αλλά πανευρωπαϊκό» είπε, χαρακτηρίζοντας συκοφαντία ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε το περιβόητο σύνθημα περί πυρπόλησης της Βουλής. Επίσης, δήλωσε υπερήφανος για το γεγονός ότι η νεολαία του κόμματος παρουσιάστηκε με σημαίες ξένων χωρών, όταν στην «πάνω πλατεία υπήρχαν φασιστικά στοιχεία», με σκοπό να μεταστραφεί η εθνοκεντρική στόχευση σε διεθνιστική. «Την έχω ακούσει πολλές φορές αυτή τη συκοφαντία και είναι εντελώς ψέμα. Θα πρέπει να μάθουν αυτοί που το λένε, τί ήταν οι πλατείες. Γιατί ήταν και στη Βαρκελώνη και στη Μαδρίτη και στη Βόρεια Αφρική. Ήταν ένα κίνημα εναντίον των περιφερειακών και κοινωνικών ανισοτήτων» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Ως προς το θέμα της Ερώτησης, ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία αρμοδιότητα ως υπουργός με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, στέλνοντας τον κ. Κωνσταντινόπουλο για… homework προκειμένου «να ξέρει τι ρωτάει!».

Ο Λάκι Λουτσιάνο και η υπεραισιοδοξία για τη φοροδιαφυγή

Νωρίτερα, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κατσαφάδου για «αδιαφάνεια στις τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο ΣΔΟΕ», ο υπουργός Οικονομικών αντέκρουσε τις κατηγορίες περί οικοδόμησης πελατειακού κράτους, αποκαλώντας ούτε λίγο, ούτε πολύ «μαφιόζους» τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, να μας κατηγορεί η ΝΔ ότι χτίζουμε πελατειακό κράτος είναι σα να μας κατηγορεί ο Λάκι Λουτσιάνο ότι έχουμε έλλειψη εντιμότητας…», ήταν η καυστική του απάντηση.

Σχετικά με το ζήτημα της φοροδιαφυγής, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπεραισιόδοξος στις δηλώσεις του για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. «Έχω κάνει αυτοκριτική ότι ήμασταν υπεραισιόδοξοι για το πόσο γρήγορα μπορείς να αντιμετωπίσεις το θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…