Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ ζητά από τα ΜΜΕ να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες», το CNN τον κατακεραυνώνει

Στο Λευκό Οίκο επιρρίπτει την ευθύνη για την τρομοκρατική απειλή το αμερικανικό δίκτυο

trump 3

Στον Ντόναλντ Τραμπ επιρρίπτει ευθέως ο πρόεδρος του CNN Worldwide την ευθύνη για τον εμπρηστικό μηχανισμό που εστάλη στα γραφεία του CNN και προκάλεσε χθες την εκκένωσή τους με δήλωσή του.

«Υπάρχει μια πλήρης και παντελής έλλειψη κατανόησης στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη σοβαρότητα των συνεχιζόμενων επιθέσεών τους στα ΜΜΕ. Ο πρόεδρος, και ειδικά οι εκπρόσωποι τύπου του Λευκού Οίκου, πρέπει να καταλάβουν ότι τα λόγια τους μετράνε. Μέχρι τώρα δεν δείχνουν να το κατανοούν αυτό καθόλου», δήλωσε ο Τζεφ Ζάκερ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος καταδίκασε μεν την αποστολή αυτοσχέδιων βομβών σε πολιτικούς του αντιπάλους και στο CNN, όμως παράλληλα ζήτησε από τα ΜΜΕ να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες».

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση διενεργεί μια εντατική έρευνα και θα βρούμε τους υπεύθυνους και θα τους προσαγάγουμε ενώπιον της δικαιοσύνης. Πολύ γρήγορα ελπίζω», διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Ουισκόνσιν.

«Κάθε πράξη ή απειλή πολιτικής βίας είναι μια επίθεση εναντίον της ίδιας μας της δημοκρατίας», πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ να εκφράζονται «με ειρήνη και αρμονία».

Ο Τραμπ κάλεσε ακόμα τα αμερικανικά ΜΜΕ να υιοθετήσουν «πολιτισμένο τόνο», να «σταματήσουν τις εχθροπραξίες χωρίς τέλος», τις «συνεχείς επιθέσεις και τον αρνητισμό» και τη μετάδοση «συχνά ψευδών» ειδήσεων.

«Πρέπει να σταματήσουν. Είμαστε 13 ημέρες πριν από τις πολύ, πολύ σημαντικές εκλογές», επεσήμανε, αναφερόμενος στις ενδιάμεσες εκλογές για την ανανέωση του αμερικανικού Κογκρέσου στις 6 Νοεμβρίου.

Στο πλευρό του CNN έσπευσαν πάντως οργανώσεις υπέρ της ελευθεροτυπίας, με τον Νταν Σέλεϊ, επικεφαλής της Radio Television Digital News Association, να κάνει λόγο για αντιφατικές δηλώσεις από την πλευρά του Τραμπ, που νωρίτερα είχε υποστηρίξει πως «οι απειλές για πολιτική βία κάθε είδους δεν έχουν καμία θέση στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Σέλεϊ σχολίασε ότι «αυτά τα λόγια ξεστομίστηκαν από τον ίδιο άνθρωπο που έχει χρησιμοποιήσει σκληρή ρητορική, στοχοποιώντας τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς του αντιπάλους στη διάρκεια προεκλογικών εκστρατειών σε ένα εξαιρετικά τεταμένο και διχαστικό πολιτικό περιβάλλον».

Κάλεσε επίσης τους δημοσιογράφους να μην υποκύψουν στις απειλές και το φόβο, δίνοντάς τους την εξής συμβουλή: «Προσέχετε τα νώτα σας, αλλά μην υποκύψετε».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…