Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ συγκαλεί την Ομάδα Εθνικής Ασφάλειας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί σήμερα με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

59ac204d1dc524af488b464c

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε μία δήλωση η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σόντερς. «Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται.»

Αιχμές του Τραμπ 

Οι «λέξεις και οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και πολύ επικίνδυνες για τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter, σχολιάζοντας για πρώτη φορά την πραγματοποίηση της έκτης και πιο ισχυρής πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας. 

«Η Βόρεια Κορέα είναι ένα κράτος που έχει γίνει μεγάλη απειλή και ντροπή για την Κίνα, η οποία προσπαθεί να βοηθήσει αλλά ανεπιτυχώς», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος, ενώ το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι άφησε αιχμές για τον Κιμ Γιονγκ Ουν τονίζοντας ότι η Βόρεια Κορέα δεν καταλαβαίνει από πολιτικές κατευνασμού, «αλλά αυτοί καταλαβαίνουν μόνο από ένα πράγμα» έγραψε με νόημα.