Ο Τραμπ παραδέχεται ότι ο Τζαμάλ Κασόγκι μάλλον είναι νεκρός

“Είναι ακόμα λίγο νωρίς” για να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα, εκτιμά ο Αμερικανός πρόεδρος

trump 1

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραδέχθηκε την Πέμπτη για πρώτη φορά πως θεωρεί ότι ο αγνοούμενος Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είναι νεκρός, ωστόσο απέφυγε να κατηγορήσει ευθέως τη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία του, τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς συνέβη στην υπόθεση αυτή.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο πριν επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος αν πιστεύει ότι ο Κασόγκι είναι νεκρός, ο Τραμπ απάντησε: “Σίγουρα έτσι μου φαίνεται. Είναι πολύ λυπηρό”. Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η άποψή του αυτή στηρίζεται σε πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Ωστόσο, τόνισε πως “είναι ακόμα λίγο νωρίς” για να βγάλουμε σαφή συμπεράσματα ως προς το ποιος μπορεί να είναι πίσω από αυτήν την υπόθεση, προσθέτοντας πως περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας της Σαουδικής Αραβίας ώστε να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη στον Κασόγκι.

Ερωτηθείς ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη Σαουδική Αραβία αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που θέλουν υψηλόβαθμους Σαουδάραβες αξιωματούχους να βρίσκονται πίσω από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, ο Τραμπ ξεκαθάρισε: “Θα πρέπει να είναι πολύ σκληρές. Θέλω να πω, αυτό είναι κακό, κακό. Αλλά θα δούμε τι θα γίνει”.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, δήλωσε από την πλευρά του ότι είπε στον Τραμπ πως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Σαουδικής Αραβίας “μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις για το πώς και αν οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιδράσουν στο περιστατικό γύρω από τον κ. Κασόγκι”. Υπενθύμισε μάλιστα πως “είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι έχουμε μία μακρά, από το 1932, μακρά στρατηγική σχέση με το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας”, αναδεικνύοντας έτσι τη δύσκολη θέση στην οποία θα βρεθεί η αμερικανική κυβέρνηση εφόσον επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του Ριάντ στη δολοφονία του Κασόγκι.

Εν τω μεταξύ, Τούρκοι αξιωματούχοι που επικαλείται το Reuters ανέφεραν ότι υπάρχουν υποψίες πως τμήματα από το τεμαχισμένο πτώμα του Κασόγκι πιθανόν να βρίσκονται στο δάσος Μπελγκράντ στην Κωνσταντινούπολη και σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Γιαλόβα, 90 χιλιόμετρα νότια της Κωνσταντινούπολης. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες, ακολουθώντας τη διαδρομή των αυτοκινήτων που έφυγαν τη μέρα της εξαφάνισης του Κασόγκι από το σαουδαραβικό προξενείο και από την προξενική κατοικία.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…