Ο Τραμπ εξακολουθεί να έχει «εμπιστοσύνη» στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε σήμερα τις ανησυχίες για τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, διαβεβαιώνοντας ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα τηρήσει την «υπόσχεση» την οποία του έχει δώσει.

NewsRoom 26/05/2019 | 16:24

«Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε μερικά μικρά όπλα, κάτι που αναστάτωσε κάποιους από τους ανθρώπους μου και άλλους, αλλά όχι εμένα. Έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρόεδρος Κιμ θα τηρήσει την υπόσχεση που μου έδωσε», ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος μέσω Twitter.

Ο Τραμπ βρίσκεται στην Ιαπωνία, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη. Ο Αμερικανός πρόεδρος -η δεύτερη συνάντηση κορυφής του οποίου με τον Κιμ νωρίτερα φέτος κατέληξε σε φιάσκο- μοιάζει να αποδίδει πολύ μεγάλη βαρύτητα στη διαπροσωπική σχέση του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, παρά τις ενέργειες της Πιονγκγιάνγκ που ορισμένα από τα στελέχη της κυβέρνησής του χαρακτηρίζουν προκλητικές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συζητήσει για τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, κατά τη συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε στο Τόκιο.