Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση την ώρα που ο κορονοϊός «θερίζει»

Περίπου 7.500 άνθρωποι αναμένονται σε μία βραδιά με πυροτεχνήματα και... μάσκες

ap trutt

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξήρε για μία ακόμη φορά τη διεξαγωγή μαζικών τεστ για τον κορονοϊό στη χώρα, την ώρα που χθες Πέμπτη καταγράφηκαν περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα, νέο ημερήσιο παγκόσμιο ρεκόρ.

Η άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού την προηγούμενη εβδομάδα έχει φέρει στο προσκήνιο τον τρόπο που ο Τραμπ χειρίζεται την κρίση της covid-19, καθώς μάλιστα σήμερα πρόκειται να επισκεφθεί το όρος Ράσμορ για μια βραδιά με πυροτεχνήματα, η οποία ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να αποτελέσει μια στιγμή ενότητας για τη χώρα, την οποία δυσκολεύεται να συσπειρώσει.

«Υπάρχει μια άνοδος των κρουσμάτων του κορονοϊού διότι κάνουμε τόσα μαζικά διαγνωστικά τεστ και τόσο καλά, πολύ περισσότερα και καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα», έγραψε αργά χθες Πέμπτη στο Τwitter ο Τραμπ.

«Αυτά είναι καταπληκτικά νέα, αλλά τα ακόμη καλύτερα είναι ότι οι θάνατοι και το ποσοστό θνησιμότητας μειώνεται», πρόσθεσε, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όρος Ράσμορ

Μία ημέρα πριν την εθνική γιορτή των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα μιλήσει υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του: του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν.

Ο Τραμπ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την εκδήλωση αυτή, στην οποία αναμένονται περίπου 7.500 άνθρωποι.

«Θα είναι μια εξαιρετική βραδιά, με πυροτεχνήματα που όμοιά τους έχουν δει λίγοι άνθρωποι», προέβλεψε. «Θα είναι καταπληκτικό!».

Θα αναφερθεί στην άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που «θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο», όπως δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι; Θα φορέσει επιτέλους μάσκα για να δώσει το παράδειγμα, όπως ζητούν πολλοί κοινοβουλευτικοί ακόμη και από το δικό του κόμμα;

«Καμία κοινωνική αποστασιοποίηση»

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου μπορεί να αναμένει θερμή υποδοχή στη Νότια Ντακότα, πολιτεία στην οποία κέρδισε με ποσοστό 60% στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Και η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης Κρίστι Νόεμ δεν αναμένεται να του χαλάσει τη γιορτή.

«Έχουμε πει σε όσους ανησυχούν ότι μπορούν να μείνουν σπίτι τους», εξήγησε μιλώντας στο Fox news. «Όσοι θέλουν να βρεθούν μαζί μας, θα διανέμουμε δωρεάν μάσκες, αν αποφασίσουν να φορέσουν. Όμως δεν θα υπάρξουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Ο τελευταίος εν ενεργεία πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέφθηκε το όρος Ράσμορ ήταν ο Τζορτζ Ου. Μπους το 2002. Ο Τραμπ αναφέρει εδώ και καιρό πόσο τον ενθουσιάζει αυτό το μνημείο όπου από το 1927 ως το 1941 σκαλίστηκαν οι προτομές των τεσσάρων προέδρων.

Το 2017 είχε μάλιστα αστειευθεί ότι μπορεί να προστεθεί και η δική του προτομή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…