Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ επελέγη ως το "Πρόσωπο της Χρονιάς" 2016 από το περιοδικό TIME

Το περιοδικό TIME χαρακτήρισε χθες τον Ντόναλντ Τραμπ «Πρόσωπο της Χρονιάς» 2016, μετά την διάψευση όλων των προγνωστικών και τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την 8η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

5849274b1dc52496578b4680

«Είναι πολύ μεγάλη μου τιμή», ήταν η αντίδραση του δισεκατομμυριούχου μεγιστάνα των ακινήτων κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής που μεταδιδόταν απευθείας.

Μια φωτογραφία του Ρεπουμπλικάνου δεσπόζει στο εξώφυλλο του αμερικανικού περιοδικού και ο τίτλος είναι «Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρος των Διχασμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Εδώ και 90 χρόνια, ανακηρύσσουμε το πρόσωπο που είχε τη μεγαλύτερη επιρροή, για το καλύτερο ή για το χειρότερο, στα γεγονότα της χρονιάς. Τι είναι λοιπόν φέτος, το καλύτερο ή το χειρότερο; Η πρόκληση για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι το πόσο βαθιά η χώρα διαφωνεί για την απάντηση», υπογράμμισε η διευθύντρια του Τάιμ, η Νάνσι Γκιμπς.

«Επειδή υπενθύμισε στην Αμερική ότι η δημαγωγία τρέφεται από την απελπισία, ότι η αλήθεια έχει ισχύ ίση μόνο με την εμπιστοσύνη προς εκείνους που τη λένε, επειδή έδωσε φωνή σε ένα αφανές εκλογικό σώμα φέρνοντας στο προσκήνιο όσα το αγανακτούν και προβάλλοντας τους φόβους του, κι επειδή διαμόρφωσε την πολιτική κουλτούρα του αύριο κατεδαφίζοντας εκείνη του χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι το πρόσωπο της χρονιάς 2016», πρόσθεσε η ίδια.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του δημόσιου βίου του Τραμπ, οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης κι οι διανοούμενοι τον απέρριπταν, τον χαρακτήριζαν άξεστο, ντελάλη, σόουμαν που έκανε πολλή φιγούρα κι είχε λίγη ουσία. Αλλά αυτό που οι επικριτές του ουδέποτε κατάλαβαν είναι πως η αποστροφή τους τον έκανε πιο δυνατό. Για χρόνια, τρεφόταν από την περιφρόνησή τους, τη χρησιμοποίησε για να βρεθεί στα πρωτοσέλιδα των λαϊκών εντύπων, για να συνδεθεί με τον απλό κόσμο», εξήγησε το περιοδικό σε ένα πορτρέτο του επόμενου προέδρου των ΗΠΑ.

Το αμερικανικό περιοδικό ανακηρύσσει το «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το 1927. Τα προηγούμενα χρόνια, αναδεικνύει πολύ συχνά προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής: η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ ήταν το «Πρόσωπο της Χρονιάς» 2015, ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επελέγη το 2008 και το 2012, μετά τις εκλογικές του νίκες.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…