O Τραμπ έδιωξε από το μπρίφινγκ το γαμπρό του

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, δεν συμμετέχει πλέον στο καθημερινό προεδρικό μπρίφινγκ (PDB), καθώς ο Λευκός Οίκος προσπαθεί να επιβάλει μεγαλύτερη πειθαρχία στο ποιος θα έχει πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες, σύμφωνα με δύο Αμερικανούς αξιωματούχους.

5a95d0be1dc524ec348b4624

Οι πηγές αυτές υποστήριξαν ότι ο Κούσνερ, που είναι στενός σύμβουλος του Τραμπ και εδώ και έναν χρόνο είχε μόνο μια προσωρινή άδεια διαβαθμισμένης ασφάλειας για να χειρίζεται απόρρητα έγγραφα αποκλείστηκε από το μπρίφινγκ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ένας τρίτος αξιωματούχος, που ζήτησε επίσης να τηρηθεί η ανωνυμία του, είπε ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν πρόσφατα παρείχε νέες πληροφορίες στον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκαν οι οποίες οδήγησαν στον αποκλεισμό του Κούσνερ μέχρι να λάβει την άδεια διαχείρισης απορρήτων. Δεν αποσαφηνίστηκε τι αφορούσαν αυτές οι πληροφορίες.

Ένας εκπρόσωπος του Κούσνερ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε μια τηλεφωνική κλήση και σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που του ζητούσε να σχολιάσει το θέμα.

Ο δικηγόρος του Κούσνερ Άμπε Λόουελ σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι “ο κ. Κούσνερ έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα αναμένονταν από αυτόν σε αυτή τη διαδικασία” και πρόσθεσε: “Οι έρευνές μου (…) επιβεβαίωσαν ότι υπάρχουν δώδεκα ή περισσότερα πρόσωπα στο επίπεδο του κ. Κούσνερ, η διαδικασία (σ.σ. η χορήγηση άδειας) των οποίων καθυστερεί. Δεν είναι ασύνηθες για τη διαδικασία αυτή να παίρνει τόσο πολύ καιρό σε μια νέα κυβέρνηση”.

Πρόσβαση στην PDB έχει μόνο ένας μικρός αριθμός κορυφαίων αξιωματούχων. Η ενημέρωση αυτή περιλαμβάνει αναλύσεις απόρρητων πληροφοριών, στοιχεία για τις μυστικές επιχειρήσεις της CIA και αναφορές από τις πιο “ευαίσθητες” πηγές ή από συνεργαζόμενες υπηρεσίες πληροφοριών.

Το θέμα των αδειών αυτών ταλανίζει τον Λευκό Οίκο εδώ και έναν μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Ρομπ Πόρτερ εργαζόταν επί έναν χρόνο ως διευθυντής του προσωπικού έχοντας μια προσωρινή άδεια διαβαθμισμένης ασφάλειας μολονότι οι δύο πρώην σύζυγοί του τον κατηγορούσαν για ενδοοικογενειακή βία.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…