Newsroom

Newsroom

Ο Τραμπ διώχνει και τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να απολύσει τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, τον οποίο κατηγορεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα της απογραφής του 2020, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Ross

Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο, πρόσωπα του περιβάλλοντος του Ρος δεν διέψευσαν επισήμως την πληροφορία αυτήν. Πρόσθεσαν όμως ότι προς το παρόν ο υπουργός κάνει τη δουλειά του, επιβλέποντας “την απάντηση του υπουργείου στον τυφώνα Μπάρι” που έπληξε τη Λουιζιάνα το Σαββατοκύριακο.

“Την Παρασκευή, ο υπουργός συνόδευσε τον πρόεδρο στην επίσκεψή τουο στο Ουισκόνσιν και το Οχάιο και θα συνεχίσει να εργάζεται εξ ονόματος του αμερικανικού λαού και για το πρόγραμμα του προέδρου, Πρώτα η Αμερική”, είπε εξάλλου ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Παράλληλα ωστόσο, σε ένα σχόλιο που παρέπεμπε περισσότερο σε απολογισμό του έργου του, ο ίδιος αξιωματούχος υπογράμμισε ότι “ο Γουίλμπουρ Ρος οδήγησε το υπουργείο Εμπορίου σε μια νέα εποχή όπου, υπό την καθοδήγηση του προέδρου (Τραμπ), στηρίξαμε καλύτερα τις αμερικανικές επιχειρήσεις απέναντι σε δόλιες εμπορικές πρακτικές και ενισχύσαμε την εθνική και οικονομική ασφάλειά μας”.

Την περασμένη Πέμπτη ο Τραμπ αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να μην συμπεριλάβει στο ερωτηματολόγιο της απογραφής του 2020 μια ερώτηση που αφορούσε την υπηκοότητα. Υπεύθυνο για την απογραφή στις ΗΠΑ είναι το υπουργείο Εμπορίου.

Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ήδη περιορίσει τον ρόλο του 81χρονου Γουίλμπουρ Ρος στον χειρισμό της εμπορικής πολιτικής των ΗΠΑ. Τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα έχουν πλέον αναλάβει, αντί για τον υπουργό, ο ειδικός εκπρόσωπος σε θέματα Εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Ο πολυεκατομμυριούχος Γουίλμπουρ Ρος έχει εξάλλου κατηγορηθεί για παραβίαση των κυβερνητικών κανόνων δεοντολογίας επειδή δεν πούλησε όλες τις μετοχές του στην BankUnited όταν ανέλαβε υπουργός. Αν και έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να διατηρήσει το αξίωμά του, το NBC επιμένει ότι ο Τραμπ τηλεφώνησε “σε συμμάχους του εκτός του Λευκού Οίκου” για να τον αντικαταστήσει.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…