Ο Τραμπ αρνείται την κλιματική αλλαγή και πιστεύει ότι θα… δροσίσει

«Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά τι συμβαίνει», υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος

AP 19264101687340

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε σήμερα τις ανησυχίες που εκφράζονται για την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι στο τέλος ο καιρός «θα γίνει πιο δροσερός», από την Καλιφόρνια όπου βρίσκεται, με αφορμή τις τεράστιες πυρκαγιές που σαρώνουν τη Δυτική Ακτή εδώ και μία εβδομάδα.

«Στο τέλος θ’ αρχίσει να δροσίζει. Περιμένετε και θα δείτε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε μια συνομιλία που είχε με τον Γουέιντ Κράουφουτ, έναν τοπικό αξιωματούχο της υπηρεσίας προστασίας φυσικών πόρων, στο Σακραμέντο. «Θα ευχόμουν η επιστήμη να συμφωνούσε μαζί σας», απάντησε ο αξιωματούχος, με τον Τραμπ να συνεχίζει, γελώντας: «Δεν νομίζω ότι η επιστήμη ξέρει πραγματικά» τι συμβαίνει, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Στην πραγματικότητα δεν θα δροσίσει, κύριε πρόεδρε, #η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική», έγραψε αργότερα στο Twitter ο Κράουφουτ, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα γράφημα που εικονίζει την αύξηση της θερμοκρασίας στην Καλιφόρνια.

«Οι αποδείξεις που έχουν παρατηρηθεί μιλούν από μόνες τους: η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και επιδεινώνει» τις πυρκαγιές, σχολίασε επίσης ο Γκάβιν Νιούσομ, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας.

Από τις δεκάδες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί στις Δυτικές Πολιτείες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 35 άνθρωποι από τις αρχές του καλοκαιριού. Από αυτούς, οι 27 σκοτώθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε τρεις Πολιτείες, την Ουάσινγκτον, το Όρεγκον και την Καλιφόρνια.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…