O «τιμωρός» της ανομίας του πανεπιστημιακού ασύλου

Η “παρομοίωση” της  Gotham City, την οποία θυμήθηκε και χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός στην αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον πρόεδρο της Ν.Δ, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του τελευταίου για τα κρούσματα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, φαίνεται ότι μόνο ατυχής δεν ήταν. 

5bc38361cd3a1854196039f5

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για άλλη μια φορά τόσο χθες κατά την ομιλία του στη Βουλή, όσο και σήμερα, με αφορμή τον χώρο της εκπαίδευσης ειδικά των ΑΕΙ και του ασύλου, δεν έχασε την ευκαιρία εκτός του να αποδομήσει την δημόσια εκπαίδευση, να δείξει ότι σαν άλλος Batman θα καθαρίσει…  τα ανώτατα ιδρύματα από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών και κάθε λογής τραμπούκους και με την βοήθεια ιδιωτών να κυκλοφορήσουν και πάλι ελεύθερα οι ιδέες και η γνώση στα πανεπιστήμια.

”Με τη Ν.Δ. τα ανώτατα ιδρύματα θα καθαρίσουν από συμμορίες, εμπόρους ναρκωτικών και κάθε λογής τραμπούκους.  Δεν θα υπάρξει χώρος για κατάληψη από εξωπανεπιστημιακά στοιχεία. Όσοι σήμερα ασχημονούν στα πανεπιστήμια θα πεταχτούν έξω. Το άσυλο θα καταργηθεί”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Υπό μία έννοια, ο κ. Μητσοτάκης εκτός ότι θέλει να είναι ένας τιμωρός του εγκλήματος, θέλει να είναι και ένας αυτόκλητος λαϊκός δικαστής που προσπαθεί να σπάσει το απόστημα της ανομίας. Φυσικά για να επιτευχθεί ο στόχος του πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα ΑΕΙ. Δηλαδή να έρθουν οι ιδιώτες σαν αυτούς που μόλις την προηγούμενη εβδομάδα αγνόησαν την επέτειο Μνήμης του Πολυτεχνείου και  δεν πραγματοποίησαν καμία εκδήλωση. Βολεύει όμως τον κ. Μητσοτάκη να μην παραδέχεται ότι η άκρα Δεξιά είναι εγκατεστημένη για τα καλά στα υπόγεια του κόμματός του, από όπου δίνει κατευθύνσεις και χαράσσει πολιτικές, όπως ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης. 

Αν όπως ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει την συνολική εξυγίανση των πανεπιστημίων, θα έκανε αναφορά να καταργηθεί πρώτα η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, που δεν χάνουν την ευκαιρία με την ακραία ρητορική τους και τους τραμπουκισμούς τους, να ρίχνουν τις ευθύνες των επεισοδίων σε άλλους εκτός από εκείνους, με στόχο την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης ώστε να έρθουν οι κολλητοί τους…επιχειρηματίες της ιδιωτικής εκπαίδευσης -με το ανάλογο αντίτιμο- και να δουν άσπρη μέρα τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Για τον πρόεδρο της ΝΔ όμως, η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ  είναι ο εγγυητής της ελεύθερης διακίνησης ιδεών στα Πανεπιστήμια της χώρας. Η ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, η παράταξη που δεν έχει σχέση ούτε με τη βεβήλωση του μνημείου του Τεμπονέρα.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να κάτσει να συζητήσει πρώτα για την κατάργηση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…