Ο τηλεοπτικός εμβολιασμός του Τζο Μπάιντεν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ δέχτηκε την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer μπροστά στην κάμερα, για να δώσει το καλό παράδειγμα (Video)

NewsRoom 22/12/2020 | 10:03

OΤζο Μπάιντεν έλαβε χθες την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19. O εμβολιασμός του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ έγινε μπροστά στην κάμερα, προκειμένου να αποτελέσει παράδειγμα για τους Αμερικανούς και να πειστούν άπαντες “ότι είναι ασφαλές”.

“Το κάνω για να δείξω σε όλους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι να κάνουν το εμβόλιο αμέσως μόλις θα είναι διαθέσιμο γι’ αυτούς”, είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν από το Νιούαρκ του Ντέλαγουερ, όπου εμβολιάστηκε (φορώντας, μάλιστα, διπλή μάσκα) και καθησύχασε τους Αμερικανούς λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένας λόγο ανησυχίας σχετικά με το εμβόλιο.


Ο Μπάιντεν απένειμε τα εύσημα και στην κυβέρνηση Τραμπ, η οποία έδωσε την έκριση για την έναρξη του προγράμματος του εμβολιασμού σε εθνική κλίμακα.

Ο Μπάιντεν δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που εμβολιάζεται στις ΗΠΑ, αφού ήδη έχουν κάνει το εμβόλιο ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, η Νάνσι Πελόζι και σχεδόν όλοι οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης. Εκτός από τον Τραμπ, βεβαίως, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα το κάνει “όταν έρθει η ώρα”. Το περιβάλλον του, πάντως, διευκρινίζει ότι ο πρόεδρος έχει ακόμα αντισώματα, επειδή είχε κολλήσει τον ιό πριν από μερικούς μήνες.

Η σύζυγος του Μπάιντεν πήρε την πρώτη δόση του εμβολίου λίγες ώρες πριν από τον σύζυγό της, ενώ η μέλλουσα αντιπρόερος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, θα εμβολιαστεί μαζί με τον σύζυγό της την επόμενη εβδομάδα.

Ο στόχος της ομάδας κρούσης του Μπάιντεν είναι η πραγματοποίηση 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών μέσα στις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης.

Από το Σάββατο, εκτός από το εμβόλιο της Pfizer, χορηγείται στους Αμερικανούς και το εμβόλιο της Moderna, το οποίο εγκρίθηκε από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Ήδη περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί έχουν δεχτεί την πρώτη δόση του εμβολίου.

Μέχρι σήμερα, η χώρα θρηνεί 319.000 λόγω Covid, ενώ οι μολύνσεις έχουν ξεπεράσει τα 18.000.000.

Με πληροφορίες από kosmodromio και bbc.