O Θρύλος κέρδισε στα πέναλτι την πρωταθλήτρια Αγγλίας Μάντσεστερ Σίτι (2-2 η κανονική διάρκεια)

Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό στις ΗΠΑ. Μετά το 2-2 των 90 λεπτών η ελληνική ομάδα επικράτησε 5-4 της Μάντσεστερ…

olympiacos 0

Δεύτερη νίκη για τον Ολυμπιακό στις ΗΠΑ. Μετά το 2-2 των 90 λεπτών η ελληνική ομάδα επικράτησε 5-4 της Μάντσεστερ Σίτι στα πέναλτι και ολοκλήρωσε ιδανικά την παρουσία του στο International Champions Cup. Πρωταγωνιστής και σκόρερ ο Διαμαντάκος.

Ήταν το πρώτο φιλικό επί αμερικανικού εδάφους που ο Ολυμπιακός περισσότερο αμύνθηκε παρά επιτέθηκε.

Αν είχε μετρήσει το ακυρωθέν γκολ του Ντομίνγκες στο 2′, θα γράφαμε για το ιδανικό ξεκίνημα των “ερυθρολεύκων” στο ματς, η συνέχεια ωστόσο τούς βρήκε πίσω από την μπάλα, να μάχονται απέναντι σε μια απειλητική Μάντσεστερ Σίτι. Οι “πολίτες” χτυπούσαν κυρίως από τα δεξιά, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Μαζουακού δεν ήταν πάντα εκεί που έπρεπε, ενώ ο Παπαδόπουλος, που αντικατέστησε τον τραυματία Σιόβα στο 13′, χρειάστηκε χρόνο για να βρει τα πατήματά του.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήταν λογικό ο Τζέκο να κερδίσει τις περισσότερες μονομαχίες, οι Νάβας – Νασρί να βρουν χώρους και η πρωταθλήτρια Αγγλίας να φτιάξει ευκαιρίες, προτού προηγηθεί με την προσωπική ενέργεια του Γιόβετιτς στο 35′.

Η άμεση απάντηση από τον Διαμαντάκο στο 37′, μετά από πολύ ωραίο τρίγωνο στην περιοχή της Σίτι, φανέρωσε την ικανότητα του Ολυμπιακού να ξεδιπλώνεται με ταχύτητα στο χορτάρι, διασπώντας ακόμη και ποιοτικές άμυνες όπως αυτές των πρωταθλητών Αγγλίας. Το πρόβλημα ήταν πως οι παίκτες του Μίτσελ δεν κρατούσαν πολλή την μπάλα. Ιδίως στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και μετά τις αλλαγές του Πελεγκρίνι η Σίτι ήταν τρομερά επικίνδυνη. Το 2-1 δεν έγινε στην τριπλή ευκαιρία που έχασαν οι “πολίτες”, έγινε όμως μετά το πέναλτι του Μανωλά στον Σίλβα και την άπιαστη εκτέλεση του Κολάροφ στο 53′. Ο Ρομπέρτο δε απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Σίλβα στο 57′.

Μολονότι πάντως οι Πειραιώτες υπέφεραν σε αρκετές περιπτώσεις, βρήκαν -όπως στο πρώτο μισό- τον τρόπο να σκοράρουν. Το φρέσκο αίμα που μετάγγισε στην 11άδα ο Μίτσελ λειτούργησε ανανεωτικά, αφού σε μια από τις πρώτες επαφές του με την μπάλα ο Γκαζαριάν έφτιαξε το 2-2 για τον Διαμαντάκο στο 66ο λεπτό.

Αφού ο Ρομπέρτο επενέβη στο σουτ του Σίλβα και ο Κολοβός αδράνησε μόνος απέναντι στον Χαρτ, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο Ντοσεβί ήταν ο πρώτος που αστόχησε (το έπιασε ο Χαρτ), αλλά ο Ρομπέρτο έπιασε δύο (των Μίλνερ, Σινκλέρ) και μολονότι ο Παπαδόπουλος νικήθηκε από τον Χαρτ ο Ολυμπιακός επικράτησε 5-4 με την εκτέλεση το Παπάζογλου. Προηγουμένως ο Ρίτσαρντς είχε σουτάρει απελπιστικά άουτ.

Σχόλιο

Δοκιμάστηκε σε διαφορετικές συνθήκες αγώνα ο Ολυμπιακός και πήρε ξανά καλό βαθμό. Αμύνθηκε περισσότερο από τα προηγούμενα παιχνίδια επί αμερικανικού εδάφους, κατόρθωσε όμως να σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, να βγάλει δύο εξαιρετικά γκολ και στο φινάλε να πανηγυρίσει μια νίκη που τον έφερε πάνω από τους πρωταθλητές Αγγλίας στην τελική κατάταξη του ομίλου. Είναι ένα παράσημο κι αυτό.

Συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (68′ Σαλίνο), Μανωλάς (63′ Αυλωνίτης), Σιόβας (13′ Α. Παπαδόπουλος), Μαζουακού, Μανιάτης (69′ Κολοβός), Σάμαρης, Κασάμι (64′ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκες (64′ Γκαζαριάν), Σαβιόλα (46′ Ντοσεβί), Διαμαντάκος (68′ Παπάζογλου)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κλισί (46′ Ρίτσαρντς), Κολάροφ, Μπογιάτα, Ρεκίκ, Φερνάντο (46′ Γκαρθία), Νάβας (46′ Σίλβα), Τουρέ (46′ Ζουκουλίνι), Νασρί (46′ Μίλνερ), Γιόβετιτς (75′ Σινκλέρ), Τζέκο (46′ Γκιντέτι)

Πηγή: contra.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…