Newsroom

Newsroom

Ο… θρήνος του Πρετεντέρη για τη συμφωνία στο Eurogroup

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Και κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν… Στην εποχή μας, το διαδίκτυο και τα social media έχουν αφήσει…

pretenteris 0 0

Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Και κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν… Στην εποχή μας, το διαδίκτυο και τα social media έχουν αφήσει πολύ πίσω τους τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Και όχι μόνο τις εφημερίδες, οι κυκλοφορίες των οποίων απλά… δεν υπάρχουν, αλλά ακόμη και την τηλεόραση.

Το Mega ήταν το μεγάλο τηλεοπτικό θύμα του Μνημονίου, πριν… πάρει σειρά ο ΑΝΤ1. Γι’ αυτό άλλωστε και το κανάλι των εκδοτών επιχείρησε τους προηγούμενους μήνες να κάνει βελτιώσεις και αλλαγές στη δομή και τη φιλοσοφία του.

Όπως όμως λέει και η κυρίαρχη θεωρία της πολιτικής επικοινωνίας, το μέσο είναι το μήνυμα. Στην περίπτωσή μας, οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές που σηκώνουν το βάρος της περιγραφής και ανάλυσης των εξελίξεων, είναι εκείνοι που ταυτίζονται με το κανάλι. Και εξελίσσονται σε “εικόνα” του.

Για την περίπτωση του Mega, το πιο εμβληματικό δημοσιογραφικό στέλεχός του, υπήρξε επί σειρά δεκαετιών ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, ο Γιάννης Πρετεντέρης κάπου… το έχασε. Και διολίσθησε σε ακραίες γραμμές, υπέρ του Μνημονίου, κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, κατά του Γιώργου Παπανδρέου, κατά του… Κώστα Καραμανλή, με αποτέλεσμα να βρει απέναντί του το νέο ισχυρό ΜΜΕ (έστω κι αν είναι social media) το Twitter.

Στις εκλογές, η παρουσία του Γιάννη Πρετεντέρη και ο ρόλος του, περιορίστηκαν αισθητά. Χθες ωστόσο, με τον σχολιασμό του δίπλα στην Όλγα Τρέμη, εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων για τη συνεδρίαση του Eurogroup, ο έμπειρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής πήρε θέση… Κασσάνδρας, αμφισβητώντας τυχόν θετικά αποτελέσματα. Και έδειξε περίπου… να θρηνεί, όπως ανέφεραν πολλοί χρήστες του Twitter.

Μαζί του βέβαια, έχασε και το Mega.

ysterografa.gr

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης