O τελευταίος μεγάλος ρόλος του Στάθη Ψάλτη (video)

Ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 66 ετών, δεν πρόλαβε να δει στις κινηματογραφικές αίθουσες την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, στην οποία πρωταγωνιστεί.

58fb4eab1dc524524d8b45a3

Πρόκειται για την ταινία, «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο με τον αγαπημένο ηθοποιό να υποδύεται το ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά. Την είδηση έδωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο οποίος σκηνοθέτησε τον ηθοποιό στην τελευταία του ταινία. Μάλιστα έδωσε στην ΕΡΤ κατ’ αποκλειστικότητα πλάνα από αυτή την ταινία στην οποία ο Ψάλτης εμφανίζεται ως μοναχός.

Ο Γιάννης Σμαραγδής μιλώντας για το τεράστιο υποκριτικό ταλέντο του εκλιπόντος είπε «ο Στάθης Ψάλτης απέδωσε τον ρόλο με σπαρακτικό τρόπο και με πρωτόγνωρη πνευματικότητα. Οι άνθρωποι που δούλεψαν στα γυρίσματα δεν τον γνώριζαν και όταν περνούσε από μπροστά τους, νόμιζαν ότι ήταν ένας κανονικός ηγούμενος! Η γενειάδα δουλεύτηκε πολύ καιρό πριν πάνω στο πρόσωπο του Στάθη, ενώ για να μεταμορφωθεί και να αλλάξει εμφάνιση χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες»

Ο Στάθης Ψάλτης, που συμμετείχε αμισθί, συνεργάστηκε άψογα με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, ο οποίος ενσαρκώνει τον σπουδαίο Νίκο Καζαντζάκη με τον σκηνοθέτη να υποστηρίζει: «Έδεσαν πάρα πολύ και όσοι έζησαν από κοντά το γύρισμά τους έχουν να λένε ότι επρόκειτο για μια μαγική στιγμή: δύο ηθοποιοί που έμοιαζαν γίγαντες».