Newsroom

Newsroom

Ο Τεχνοχώρος στηρίζει τους Δρόμους Ζωής

Συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την αποθήκη των Δρόμων Ζωής ώστε εκείνοι να τα διαθέσουν όπως κάνουν με συνέπεια πολλά χρόνια τώρα, στις περίπου 40 οικογένειες που βοηθούν.

τεχνοχωρος2

Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος στηρίζει τους Δρόμους Ζωής! Έτσι και φέτος θα συλλέγουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την αποθήκη των Δρόμων Ζωής ώστε εκείνοι να τα διαθέσουν όπως κάνουν με συνέπεια πολλά χρόνια τώρα, στις περίπου 40 οικογένειες που βοηθούν. Σας περιμένουμε λοιπόν με εορταστική διάθεση, στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, το Σάββατο 17 από τις 14:00-19:00 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 12:00-17:00 με διάθεση αλληλεγγύης και αγάπης.

Παράλληλα θα σας ξεναγήσουμε στην έκθεση του Νικόλα Αντωνίου «Un Vent Nouveau» ενώ θα κερνάμε γλυκίσματα και ζεστό κρασί. Ελάτε με τα παιδάκια σας και αφήστε τα να εκφραστούν στην ειδικά διαμορφωμένη παιδική γωνιά.

Παράλληλα θα συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας για το «μπακαλικάκι»  των Δρόμων Ζωής. Κάθε συνεισφορά μας, μικρή ή μεγάλη μετράει εξίσου. Ακόμα και ένα πακέτο μακαρόνια μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν γίνεται με αγάπη.

Σχετικά με τη συλλογή τροφίμων και ειδών προσωπικής φροντίδας αυτά που μπορούμε να συγκεντρώσουμε αφορούν τα πάντα εκτός από νωπά, δηλαδή γάλα σε κονσέρβα, ζυμαρικά, αλεύρι, όσπρια, κονσέρβες, λάδι, μαρμελάδες, δημητριακά, ρύζι αλλά και μπισκότα, σοκολάτες, βρεφικά γάλατα και κρέμες καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής όπως πάνες, σερβιέτες, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κλπ.

Τα αποθέματα της αποθήκης τους μπορεί να τα παρακολουθεί κάποιος εδώ https://www.dromoi-zois.gr/frontida/ .

Λίγα περισσότερα λόγια για όσους δεν γνωρίζουν τους Δρόμους Ζωής.

Οι Δρόμοι Ζωής είναι μία οργάνωση η οποία από το 1996 βοηθάει παιδιά μειονοτήτων στην ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού και κατ’ επέκταση και τις οικογένειες τους. «Και πως τα βοηθάει;», θα αναρωτηθεί κάποιος στις περίεργες εποχές που διανύουμε. Με τον εξής απλό τρόπο, μέσω εθελοντικής προσφοράς συνανθρώπων μας, που προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους. Στο κτίριο που διατηρούν, γίνονται καθημερινά μαθήματα ως ενισχυτική διδασκαλία, με σκοπό τα παιδιά αυτά να μην παρατήσουν το σχολείο και παραμείνουν αναλφάβητα και κατ’ επέκταση να στραφούν στην επαιτεία ή ακόμα χειρότερα να βρεθούν σε δυσμενείς και πολλές φορές επικίνδυνες  για αυτά συνθήκες.

Για λόγους αρχής, οι Δρόμοι Ζωής έχουν επιλέξει να λειτουργούν χωρίς να ζητούν κρατικές επιχορηγήσεις ή ευρωπαϊκά προγράμματα. Κατά καιρούς εταιρείες και ιδιώτες έχουν συνεισφέρει με διάφορους τρόπους όπως, προσφέροντας έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές για τον εξοπλισμό του Κέντρου, γραφική ύλη, χώρους για τις εκδηλώσεις, εισιτήρια για να παρακολουθήσουν τα παιδιά θεατρικές παραστάσεις καθώς και προσωπική εργασία για την ανανέωση των χώρων.

Επειδή όμως έχουν έξοδα καθώς συντηρούν ένα κτίριο στο Γκάζι το οποίο στεγάζει τις δράσεις τους χρειάζονται και έσοδα. Για αυτό το σκοπό κάθε χρόνο, διοργανώνουν ένα μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Bazaar από το οποίο καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων της επόμενης χρονιάς. Η λειτουργία των Δρόμων Ζωής βασίζεται στα μέλη και τους υποστηρικτές των δραστηριοτήτων τους με τη συμμετοχή τους στο Bazaar, με εθελοντικές συνδρομές και οικονομικές ενισχύσεις, καθώς επίσης και με δωρεές προϊόντων ή υπηρεσιών εταιρειών, προμηθευτών, χορηγών αλλά και μεμονωμένων ατόμων.

Το Bazaar των Δρόμων Ζωής, πέρα από τον κύριο πόρο εσόδων τους, είναι μια ζωντανή προσπάθεια να θυμηθούμε και να θυμίσουμε τη χαρά της γιορτής και τα πολλά χρώματα της αγάπης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση των Δρόμων Ζωής και για να τους γνωρίσετε καλύτερα θα βρείτε εδώ: https://www.dromoi-zois.gr/index.php

Ακολουθεί το εορταστικό ωράριο του Τεχνχώρου από 17-31 Δεκεμβρίου 2022:

Σάββατο 17 14:00-19:00

Κυριακή 18 12:00-17:00

Δευτέρα 19 κλειστά

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 20 έως 23 11:30-20:30

Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 27 έως 30 11:30-20:30

Παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς Σάββατο 24 & 31 11:00-15:00

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη

Τηλέφωνο 211 182 38 18

www.technohoros.org | [email protected]

 

 

Βίντεο με άγριο ξύλο σε κλαμπ: «Όλο το μαγαζί γέμισε αίματα» – Αντάλλαξαν μπουνιές και πέταξαν μπουκάλια

ksilo xalkidiki

Βίντεο με άγριο ξύλο σε κλαμπ: «Όλο το μαγαζί γέμισε αίματα» – Αντάλλαξαν μπουνιές και πέταξαν μπουκάλια

«Όλο το μαγαζί γέμισε αίματα», γράφει σε ανάρτησή της γυναίκα που δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο…

Το γεύμα του Χάρη Δούκα με Χατζηνικολάου και Πρωτόπαπα που συζητήθηκε – Ο ρόλος του τελευταίου 

γεύμα

Το γεύμα του Χάρη Δούκα με Χατζηνικολάου και Πρωτόπαπα που συζητήθηκε – Ο ρόλος του τελευταίου 

Πολλοί απόρησαν τι «δουλειά είχε» ο Χρήστος Πρωτόπαππας στο ίδιο τραπέζι με τον Δούκα και…