Ο Τασούλας το πιστεύει: "Ψηφίσαμε την Προκαταρκτική της Novartis"

Για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, ο Κώστας Τασούλας είναι βέβαιος πως η ΝΔ ψήφισε για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, ασχέτως κι αν το κόμμα του επέλεξε να απέχει από τη ψηφοφορία δια της παρουσίας των βουλευτών του στην αίθουσα.

5aa11b741dc524d8208b4588

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση της συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής κατά των Ανδρέα Ξανθού, Παύλου Πολάκη και Παναγιώτη Κουρουμπλή είτε έχει ελλιπή ενημέρωση, είτε δεν έχει προσδιορίσει απολύτως την κομματική του ταυτότητα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ο λόγος που ο Κώστας Τασούλας ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής πως το κόμμα του υπερψήφισε τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το Novartis – Gate, ενώ η πραγματικότητα θέλει τη ΝΔ να απέχει από τη ψηφοφορία δια της παρουσίας της στην αίθουσα. 

«Εμείς, που δεν είμαστε από άλλο υλικό, ψηφίσαμε ομόφωνα όλες τις Προανακριτικές και τις Εξεταστικές που σε αυτές τις θητείες φέρατε» είπε δίνοντας ένα πρώτο δείγμα γραφής και πρόσθεσε σε έντονο ύφος: «Ψηφίσαμε για τον Παπαντωνίου, ψηφίσαμε για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, ψηφίσαμε την Εξεταστική για την Υγεία κι ας θελήσατε να σταματήσει -εσείς που είστε από άλλο υλικό- το 2014 η έρευνα. Ψηφίσαμε την Προκαταρκτική για δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς, η οποία Προκαταρκτική εξελίσσεται στην ουσία σε μία καταστρατήγηση της απόφασης της Βουλής και σε μία εργαλειοποίηση του κακόφημου καταφύγιου της παραγραφής του άρθρου 86». 

Δυστυχώς για τον κ. Τασούλα, το παρελθόν δεν αποτελεί ευμετάβλητη έννοια. Με όποιον τρόπο κι αν αναγνωστούν οι ψήφοι στις δέκα κάλπες που είχαν στηθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις 22 Φεβρουαρίου, είναι αδύνατο να συμπεριληφθεί η ετυμηγορία των «γαλάζιων» βουλευτών, εφόσον εκείνοι επέλεξαν να μην προσέλθουν στις κάλπες. 

Διαβάστε σχετικά: Εγκρίθηκε η Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο Novartis

Λάππας: «Κίνηση αντιπερισπασμού το αίτημα της ΝΔ»

Για κίνηση αντιπερισπασμού μπροστά στα πολύκροτα σκάνδαλα που έρχονται στο «φως» έκανε λόγο ο Σπύρος Λάππας το αίτημα της ΝΔ για συγκρότηση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης κατά των Ξανθού, Πολάκη και Κουρουμπλή. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε το «προνομιακό πλαίσιο για την ταχύτατη εξάλειψη του αξιοποίνου των υπουργικών ευθυνών», κριτικάροντας τη ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως η πλειοψηφία κρύβεται πίσω από τις ευεργετικές διατάξεις του νομοθετικού πλαισίου για τις ευθύνες των υπουργών. «Κρυβόμαστε πίσω από το άρθρο 86… Ποιοι; Εμείς, που το καταγγέλλουμε εδώ και δεκαετίες» είπε και απέδωσε την πατρότητα του εν λόγω νομοθετικού πλαισίου στις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. «Είναι δικό σας πολιτικό τέκνο», ήταν τα λόγια.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους