Ο Τασούλας πάραυτα να… μπουζουριαστεί!

Όμως δε σταματάει εδώ ο Πρετεντέρης. Δεν του αρκεί να θέλει (;) να χώσει στη στενή τον Τασούλα

1704373961185

Δεν το λέμε εμείς. Ο Πρετεντέρης το λέει. Γράφει ο διόλου ευήθης δημοσιογράφος: “…ο καθένας μπορεί να πάρει τη σημαία της αρεσκείας του και να την ανεμίζει ειρηνικά στην πλατεία της επιλογής του… Φυσικά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μεταφέρει μια διεθνή σύγκρουση στη χώρα μας διαταράσσοντας τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Δεν μπορεί δηλ. να μας κάνει μέρος του καυγά. Αν κάποιος το επιχειρήσει, μετανάστης ή ιθαγενής, νόμιμος ή παράνομος, μπουζουριάζεται πάραυτα και μεταφέρεται στον φιλόξενο Κορυδαλλό να εξηγεί λεπτομερειακά το Παλαιστινιακό στην Πισπιρίγκου…”  (τα ΝΕΑ, 3-1-24).

Τα είπε όλα ο έγκριτος!! Υποθέτουμε βάσιμα ότι προτρέπει την αστυνομία να μπουζουριάσει πάραυτα τον πρόεδρο της Βουλής, Τασούλα. Διότι αποφάσισε τη φωτεινή προβολή της σημαίας του Ισραήλ στην πρόσοψη του Κοινοβουλίου. Χωρίς να έχει δικαίωμα – κατά τον Πρετεντέρη – “να μεταφέρει μια διεθνή σύγκρουση στη χώρα μας διαταράσσοντας τη δημόσια τάξη και την κοινωνική ειρήνη. Δεν μπορεί δηλ. [ο Τασούλας] να μας κάνει μέρος του καυγά”!! Άρα, πάντα σύμφωνα με τον Πετεντέρη, ο κ. πρόεδρος της Βουλής ως “νόμιμος” και “ιθαγενής”  θα έπρεπε πάραυτα να οδεύσει προς “τον φιλόξενο Κορυδαλλό προκειμένου να εξηγήσει λεπτομερειακά το Παλαιστινιακό στην Πισπιρίγκου”;

Δεν συνηθίζουμε να παρακολουθούμε τα … διαμάντια της δημοσιογραφίας που περιφέρονται με σημαίες ευκαιρίας. Άλλοτε μ’ εκείνες του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ τώρα με τα λάβαρα του Μητσοτάκη ανά χείρας. Δε γνωρίζουμε, ως εκ τούτου, αν έγραφε τα ίδια όταν επί προεδρίας Τασούλα φωταγωγήθηκε η πρόσοψη του Μεγάρου της Βουλής με τη σημαία της Ουκρανίας. Ίσως από τότε θα έπρεπε ο – κατά τον Σαββόπουλο – “γραμματέας μαζί με τον αλήτη”  να αναλύουν το Ουκρανικό στην μπουζού!!!

Όμως δε σταματάει εδώ ο Πρετεντέρης. Δεν του αρκεί να θέλει (;) να χώσει στη στενή τον Τασούλα. Γράφει: “Μιλάμε πως δεν υπάρχει διεθνές κάθαρμα του οποίου κάποιοι συμπατριώτες μας να μην έχουν κουνήσει τη σημαία”.

Τί εννοεί ο ποιητής; Ότι ο Τασούλας “κουνάει” τη σημαία κάποιου διεθνούς καθάρματος; Κάθαρμα ο αξιοσέβαστος Νετανιάχου; Μας μπερδεύει ο έγκριτος γράφοντας για τις σημαίες του …Καντάφι, του Πούτιν, του Στάλιν και του… Μάο. Φαίνεται ότι είναι βαθύ το ιδεολογικό τραύμα στο θολωμένο του μυαλό. Τον συμπονάμε!!!

Ευτυχώς φρόντισε προκαταβολικά να συνδράμει τον “έγκριτο”, ο Θανασάκης ο  Πλεύρης με τη δήλωσή του: “Στον δήμο της Αθήνας μία σημαία υψώνεται και αυτή είναι της Πατρίδας μας της Ελλάδας. Τις σημαίες άλλων κρατών να τις υψώνει ο νέος δήμαρχος στο σπίτι του”. Όπερ μεθερμηνευόμενον εστίν: “Με τις σημαίες άλλων κρατών να φωταγωγεί την πρόσοψη του σπιτιού του ο πρόεδρος της Βουλής”!!!

Μα τί έχουν πάθει όλοι αυτοί οι Μητσοτακιστές και τα βάζουν εμμέσως με τον κύριο πρόεδρο;

Εμείς υψώνουμε στεντόρεια φωνή: “Κάτω τα χέρια από το πρόεδρο”. Δεν έκανε δα και κανένα έγκλημα. Συμπαραστάθηκε συμβολικά “στο αναφέρετο δικαίωμα της αυτοάμυνας” του Ισραήλ!!! Είναι, άλλωστε, με την σωστή πλευρά της Ιστορίας. Της Ιστορίας που τους ανήκει. Γι’ αυτό σαρώνουν το μέλλον με 25.000 νεκρούς άμαχου πληθυσμού μεταξύ των οποίων χιλιάδες παιδιών και γυναικών και πάνω από 8.000 αγνοουμένων κάτω από τα ερείπια της μεγαλύτερης φυλακής του κόσμου, της λωρίδας της Γάζας.

Κάτω τα χέρια… Ας κοιμηθούμε ήσυχοι προστατεύοντας τη “ζώνη ενδιαφέροντος” του κυρίου προέδρου…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…