Newsroom

Newsroom

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει από αύριο στην τριπλή πολιτική μάχη του Μαΐου

Στην αφετηρία μιας τρίμηνης προεκλογικής εκστρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί αύριο, Δευτέρα, την κεντρική εκδήλωσή του, με το χαρακτηριστικό σύνθημα: “Τρεις…

syriza 24

Στην αφετηρία μιας τρίμηνης προεκλογικής εκστρατείας, ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί αύριο, Δευτέρα, την κεντρική εκδήλωσή του, με το χαρακτηριστικό σύνθημα: “Τρεις κάλπες – μία επιλογή: να νικήσουμε!”.Στην τριπλή πολιτική μάχη, από την έκβαση της οποίας θα κριθεί εν πολλοίς η πορεία του τόπου, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ενωτικά τη μάχη των εκλογών στις περιφέρειες, με αιχμή την Αττική. Στο θέατρο Ακροπόλ, στις 7 το απόγευμα, με ομιλητές, λοιπόν, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους δύο υποψήφιους, περιφερειάρχη Αττικής και δήμαρχο Αθηναίων, Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδη αντιστοίχως, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει, έτσι, να υπογραμμίσει το πλεονέκτημα που διαθέτει με τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που προτείνει στη μάχη του Μαΐου. Σε μια εκδήλωση, στην οποία θα απευθύνουν επίσης χαιρετισμό εκπρόσωποι του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, αλλά και άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα υποστηρίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαντώντας στην τεχνητή θολούρα των αντιπάλων του -λέξεις, όπως “Μνημόνιο” και “λιτότητα” είναι απαγορευμένες για τους γαλαζοπράσινους υποψηφίους-, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να αναδεικνύει τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Σε ό,τι αφορά άλλωστε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τα Μνημόνια κατά κοινή ομολογία διέλυσαν, με το μέτρο της διαθεσιμότητας και την περικοπή κρίσιμων κονδυλίων, το κοινωνικό κράτος σε επίπεδο δήμων και περιφερειών – και αυτό, ιδίως για τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού δεν είναι κάτι μηχανιστικό, αλλά απολύτως οργανικό και φυσικά πολιτικό.
Πολιτική μάχη και οι ευρωεκλογές φυσικά, ανέκαθεν αλλά πολύ περισσότερο τώρα, λόγω της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του ΚΕΑ να μεταφέρει σε όλες τις γωνιές της Ευρώπης το ελπιδοφόρο μήνυμα για την ανασυγκρότηση της ευρωπαϊκής Αριστεράς και ταυτόχρονα την ανάσχεση της Ακροδεξιάς που έχει σηκώσει για τα καλά κεφάλι.
Και αν η ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις ευρείες συνεργασίες, μαζί με το ευρωπαϊκό “χαρτί”, είναι οι δύο πυλώνες του οικοδομήματός του, το τρίτο ακούει στο όνομα “δημοσκοπήσεις”. Εκεί όπου το προβάδισμα των τελευταίων μηνών του 2013 γίνεται σαφής υπεροχή στις αρχές της προεκλογικής αυτής χρονιάς. Με καθαρή, την ίδια στιγμή, καταδίκη των κομμάτων του Μνημονίου και των πολιτικών τους.
Συστράτευση με τις παραγωγικές δυνάμεις
Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, που δεσμεύονται για ακύρωση του Μνημονίου και τερματισμό της λιτότητας ως πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε την ευκαιρία να επαναλάβει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση του tvxs.gr με θέμα “Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Η πρόκληση της επόμενης ημέρας”, παρουσία του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου.
Άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται εντατικά προκειμένου να “θέσει αμέσως σε εφαρμογή το μόνο πραγματικό σχέδιο για την επόμενη μέρα που έχει κατατεθεί σε αυτήν τη χώρα”, είχε σημειώσει ο Αλ. Τσίπρας την περασμένη Πέμπτη, απευθύνοντας πρόταση συστράτευσης με τις παραγωγικές δυνάμεις.
Το εθνικό σχέδιο για την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική ανασυγκρότηση του τόπου που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει συγκεκριμένα:
– Τερματισμό της αβεβαιότητας για μισθούς και συντάξεις / τέλος στην ελεύθερη πτώση τους.
– Επαναφορά του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 751 ευρώ, για όλους τους εργαζομένους ανεξαρτήτως ηλικίας. Μέτρο που, μόνο τον πρώτο χρόνο, θα αυξήσει την εγχώρια ζήτηση κατά 0,75%, το ΑΕΠ κατά 0,5%, ενώ θα δημιουργήσει και 7.500 νέες θέσεις εργασίας (μοντέλο ΙΝΕ -ΓΣΕΕ).
– Αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων.
Με το κυβερνητικό του πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλύει εξάλλου σειρά ζητημάτων: δεσμεύεται να διαμορφώσει, ειδικότερα, σταθερό πλαίσιο εργασιακών σχέσεων, δεσμεύεται να δημιουργήσει σταθερό, διαφανές και δίκαιο πλαίσιο φορολογίας επί των κερδών και όχι της παραγωγής.
Στο πλαίσιο της προγραμματικής προετοιμασίας, η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει ταυτόχρονα τις προτάσεις της για επιμέρους τομείς: την περασμένη Τετάρτη έγινε η σχετική παρουσίαση για τον τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων, από το νοικοκύρεμα του οποίου μπορούν να προκύψουν πολλαπλά οφέλη.
Παπαδημητρίου Νίκος – ΑΥΓΗ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…