Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου απαντά στα ψέματα του υπουργού Ν. Μηταράκη

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, σε απάντηση του στον Υπουργός Ν. Μηταράκη, η διαφορά μας είναι ότι εμείς πορευόμαστε με την Δημοκρατία και τον διάλογο και η ΝΔ με την αυταρχικότητα, την βία και την καταστολή. "Κ.Μηταράκη, αντί να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε μας πότε σκοπεύετε να ζητήσετε συγνώμη από την Χιακή κοινωνία για όλα όσα μας προκαλέσατε;" καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ
 

NewsRoom 21/08/2020 | 20:23

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

Προφανώς ενοχλημένος ο Κ.Μηταράκης από την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής και την αποτύπωση της πραγματικότητας ,προέβη δια μέσω του Γραφείου τύπου του Υπουργείου σε μια άρον-άρον απάντηση καθαρά επικοινωνιακού χαρακτήρα, στην οποία   ως συνήθως  δεν απαντά σε τίποτα, παρά μόνο επιβραβεύει το εαυτό του και την κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση  που δεν έκανε. Για τα ψέματα που είπε και τα ταξίματα που έκανε ,τσιμουδιά!

Όσο για την ΒΙΑΛ και τον δικαιολογημένο πανικό του, αφού ξεμπροστιάζεται στους Χιώτες,  να  τον ενημερώσουμε για κάποια πράγματα τα οποία μάλλον δεν  ξέρει. Στην Χίο προσφυγική δομή υπήρχε πάντα, στο Μερσινίδι, αλλά η πρωτοφανής έξαρση των προσφυγικών ροών έγινε το 2015.

Αν δεν θυμάστε να ανατρέξετε στα δημοσιεύματα εκείνης τη εποχής και θα διαπιστώσετε τις άθλιες και απάνθρωπες  συνθήκες που επικρατούσαν στο Μερσινίδι και στην συνέχεια  τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο κέντρο της πόλης μας. Τότε κυβέρνηση ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου -που καμία σχέση δεν είχε με τον ΣΥΡΙΖΑ-δημιουργήθηκε η ΒΙΑΛ, από υπαρκτή ανάγκη. Όλα τα άλλα είναι λόγια του αέρα και στάχτη στα μάτια των εξαπατημένων Χιωτών. Πάει πολύ να μιλάει ο Υπουργός και Βουλευτής Χίου που έφερε τα ΜΑΤ, να κάνουν απόβαση στην Χίο.  

Αλλά αυτή είναι η διαφορά μας .Εμείς πορευόμαστε με την Δημοκρατία και τον διάλογο και η ΝΔ με την αυταρχικότητα,  την βία και την καταστολή.

Κ.Μηταράκη, αντί να πετάτε την μπάλα στην εξέδρα, απαντήστε μας πότε σκοπεύετε να ζητήσετε συγνώμη από την Χιακή κοινωνία για όλα όσα μας προκαλέσατε;

 

Νωρίτερα το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με αφορμή την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χίου, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

“Τα ψέματα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου καταρρίπτονται από την ίδια την πραγματικότητα.

Η Κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική αυξημένης επιτήρησης των εθνικών συνόρων, με αποτέλεσμα να καταγράφονται μηδενικές ροές στη Χίο εδώ και μήνες. Αποσυμφορεί με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο τις δομές των νησιών, με αποτέλεσμα να έχουν μεταφερθεί, από 01/01/2020, από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ 2.511 διαμένοντες (μείωση 27%). Και αυτή η αποσυμφόρηση συνεχίζεται καθημερινά, στόχος τελικά να μην μείνει κανείς στα νησιά μας.

Ας γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου στο καβούκι του, αντί να μιλάει για το μεταναστευτικό. Άλλωστε, κανείς δεν ξεχνά ποιος δημιούργησε την ΒΙΑΛ.”