Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων "αποδομεί" τον διορισμό της Παναγιωταρέα

cover
NewsRoom 20/09/2014 | 10:24

"Προσπάθεια εκ των υστέρων 'νομιμοποίησης' μέσω άτυπου διορισμού, της απαράδεκτης εμπλοκής εξωυπηρεσιακών και εξωθεσμικών παραγόντων στον κρίσιμο τομέα της προβολής και επικοινωνίας" θεωρεί ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων τον διορισμό, με υπουργική απόφαση, της κ. Άννας Παναγιωταρέα ως επικεφαλής τριμελούς επιτροπής για θέματα προβολής και επικοινωνιακής διαχείρισης στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στην καυστική ανακοίνωσή του ο ΣΕΑ τονίζει:

"Φαίνεται δε πως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ θεωρεί τόσο επιτυχημένο το επικοινωνιακό 'μοντέλο Αμφίπολης' ώστε επιχειρεί τη γενίκευσή του στο σύνολο του παραγόμενου από το επιστημονικό δυναμικό της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας έργου! Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει ήδη στηλιτεύσει την πρόθεση της κυβέρνησης για υπαγωγή των αποτελεσμάτων του αρχαιολογικού έργου στους εκάστοτε σχεδιασμούς της, όπως αποτυπώνονται και στη δημιουργία, μέσω του νέου Οργανισμού, της υπαγόμενης απευθείας στον υπουργό 'Ειδικής Υπηρεσίας Προβολής και Αξιοποίησης', αλλά και στην ταυτόχρονη κατάργηση των Τμημάτων Προβολής και Επικοινωνίας από τα μεγάλα μουσεία.

Δυστυχώς, οι φόβοι μας επαληθεύονται πριν καν τεθεί ο νέος Οργανισμός σε ισχύ".

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.