Ο διάσημος χιλιανός συγγραφέας Σεπούλβεδα εναντίον Πινιέρα: Στο διάολο και χωρίς εισιτήριο επιστροφής

Ο μεταφραστής Κρίτων Ηλιόπουλος μεταφέρει τη δήλωση του χιλιανού συγγραφέα, Λουίς Σεπούλβεδα, για τον Σεμπάστιαν Πινιέρα και την κοινωνική πραγματικότητα που έχει βγάλει στους δρόμους τη Χιλή

pinera 0

Σε παραίτηση καλεί τον Σεμπαστιάν Πινιέρα ο Λουίς Σεπούλβεδα μέσα από δήλωσή του, επικρίνοντας σκληρά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων από τη δικτατορία Πινοσέτ κι έπειτα, καλώντας τον Πινιέρα «να φύγει και να ασχοληθεί με τον πλούτο του, κάνοντας αυτή τη χάρη στους Χιλιανούς», υπενθυμίζοντας πως η χώρα ήταν ένα «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί». 

Η γλαφυρή δήλωση του χιλιανού συγγραφέα Λουίς Σεπούλβεδα, με αφορμή την εξέγερση στη Χιλή, μεταφράστηκε από τον Κρίτονα Ηλιόπουλο και είναι η ακόλουθη:

«Ο Χιλιανός ζει με τη φαντασίωση ότι ανήκει στη μεσαία τάξη μόνο και μόνο επειδή έχει μια πιστωτική κάρτα. Έχουν υποθηκεύσει τη ζωή τους και αγοράζουν παπούτσια με πίστωση. Αυτό που κατάφερε η δικτατορία ήταν να πείσει την πλειονότητα των Χιλιανών ότι το σύστημα λειτουργεί.

Η Χιλή δεν είχε καμία σχέση με “όαση” όπως έλεγαν, ήταν ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Τα πρόσφατα μέτρα του Πινιέιρα είναι απίστευτης θρασύτητας, δεν είναι μόνο η αύξηση στο μετρό είναι και άλλα πολλά. Για παράδειγμα, η φορολογική μεταρρύθμιση που χαρίζει στους μεγάλους βιομήχανους τα χρέη τους προς το κράτος. Ο ίδιος ο Πινιέιρα είναι οφειλέτης, χρωστάει 30 χρόνια εισφορές για μια ιδιοκτησία του και απ’ αυτά θα πληρώσει μόνο τρία, επειδή στη Χιλή τα οικονομικά αδικήματα παραγράφονται πολύ σύντομα. Αυτό είναι ένα δείγμα από την κανονικότητα στη Χιλή.

Εκτός από τον προσωπικό του “φάκελο στη δικαιοσύνη”, που δε θα του επέτρεπε να είναι πρόεδρος σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, ο Πινέιρα είναι ένας τύπος με ευφυΐα κάτι λιγότερο από “περιορισμένη”. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι δεξιοί θα επωφελούνταν αν του αφαιρούσαν την εξουσία.

Εγώ λέω στον Πινιέιρα: κύριε Πινιέιρα παραιτηθείτε, κάντε αυτή τη χάρη στους Χιλιανούς, φύγετε και ασχοληθείτε με τον πλούτο σας. Αν είναι δυνατό, πηγαίνετε στο δ…. και χωρίς εισιτήριο επιστροφής».

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…