Ο συγγραφέας και ηθοποιός Αλέξανδρος Χούντας για το έργο του, «Κακά τα ψέματα»

Μια κωμωδία αγγλοσαξονικού τύπου που αγαπήθηκε και που παίζεται για τρίτη χρονιά, ολοκληρώνοντας τον κύκλο της

received 346825575935257

Ο Στράτος. Τι παράξενος τύπος!… Παράξενος γιατί λέει πάντα την αλήθεια. Πως γίνεται αυτό; Δεν σκέφτεται, ούτε ψάχνει τρόπους να ωραιοποιήσει αυτό που έχει να πει στον απέναντί του! Απλά και ειλικρινά το “πετάει”! Όσο σκληρό κι αν ακουστεί, ο Στράτος θα το εκφράσει χωρίς περιστροφές. Το κοινό τον συναντά ένα βράδυ στο σπίτι του, στο θέατρο Αλκμήνη. Ένας απρόσμενος επισκέπτης δίνει την αφορμή στον Στράτο (Τάσος Γιαννόπουλος) να μιλήσει για το μεγάλο του πρόβλημα! Δεκάδες πρόσωπα που πέρασαν από τη ζωή του, δουλειές που άλλαζε τη μία μετά την άλλη και πολλές προσωπικές του στιγμές που του έμειναν ανεξίτηλες ζωντανεύουν επί σκηνής. Και πάντα στο επίκεντρο η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το χιούμορ του Στράτου που απομυθοποιούν και αποδομούν μια ολόκληρη κοινωνία!…Είναι τελικά καλό να είναι κανείς ειλικρινής;

Με το τελευταίο ερώτημα ασχολείται στην ουσία ο νεαρός συγγραφέας και ηθοποιός Αλέξανδρος Χούντας, που είχε την τύχη να δει το πρώτο του έργο, γραμμένο όταν ο ίδιος ήταν λίγο πάνω από τα 20, να παίζεται σε θεατρική σκηνή της Αθήνας. Επρόκειτο για το έργο με τίτλο «Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου», που επίσης σημείωσε μεγάλη επιτυχία, που «πήγε» για τρεις σαιζόν και που ενδέχεται να ανέβει ξανά. Ο Χούντας άρπαξε κυριολεκτικά την ευκαιρία απ’ τα μαλλιά προκειμένου να μπει δυναμικά στο χώρο, δουλεύοντας ταυτόχρονα στο Εθνικό και σ’ άλλα μεγάλα θέατρα. Είχε την ανάγκη της προσωπικής του έκφρασης: «Προσπάθησα να κάνω θεατρική δημιουργία τη συστολή μου απέναντι σε πράγματα που δεν θα τολμούσα να πω αλλιώς», τον ακούω να μου λέει απ’ την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. 

Ο πρώτος που τον βοήθησε ήταν ο Δημήτρης Καρατζιάς του θεάτρου «Vault», παρόλο που – σύμφωνα με τον ίδιο – αν δεν αγωνιστείς και δεν «τρέξεις» για τη δουλειά σου, κανείς δεν θα ενδιαφερθεί μέχρι ν’ αποδείξεις ότι πρέπει κάποιος ν’ ασχοληθεί μαζί σου. Με την ίδια λογική, πάντως, αυτήν της προσωπικής καλλιτεχνικής έκφρασης, έγινε και το δεύτερο έργο του, το «Κακά τα ψέματα»

Η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της σε ακόμη τρεις Τετάρτες, απ’ αύριο δηλαδή μέχρι και την 17η Απριλίου. Πέντε ηθοποιοί επί σκηνής, οι οποίοι υποδύονται ωστόσο είκοσι διαφορετικά πρόσωπα. Σταθερός για την ακρίβεια είναι μόνο ο ρόλος του Στράτου, του πρωταγωνιστή, με τους υπόλοιπους τέσσερις να μοιράζονται από τουλάχιστον πέντε ρόλους έκαστος. Αυτό δεν έγινε για λόγους κόστους, αλλά στο πλαίσιο των υποτιθέμενων αναμνήσεων που βασανίζουν τον Στράτο και ζωντανεύουν σκηνικά. «Σαν να παρακολουθούμε το μυαλό του χαρακτήρα» εξηγεί ο δημιουργός του έργου. «Ο κόσμος γελάει πολύ και μαζί γελάμε κι εμείς» συνεχίζει με ευδιάκριτη την ικανοποίηση στη φωνή του. 

Το έργο, άλλωστε, το έγραψε μέσα σε δώδεκα μοναχικά ξενύχτια, κατά τη διάρκεια των οποίων γελούσε και πέρναγε καλά ο ίδιος. Γιατί, λοιπόν, να μην το μοιραζόταν με το κοινό άμα θα συνέβαινε το ίδιο; Όπως και συνέβη! Η παράσταση, πέραν του θεάτρου Αλκμήνη, έχει ήδη παιχτεί σε ανοιχτούς χώρους και υπάρχει ζήτηση, αλλά δεδομένου του προγράμματος των συντελεστών, είναι αβέβαιη η συνέχιση της. 

Το «Κακά τα ψέματα» είναι μια κωμωδία αγγλοσαξονικού τύπου που καυτηριάζει πολλά κακώς κείμενα και κοινωνικά στερεότυπα με έναν άκρως κωμικό τρόπο. 

“Κακά τα ψέματα” – 3ος χρόνος/ 3 τελευταίες παραστάσεις!!! (Έως 17/4)

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Χούντας/ Σκηνικά – Κοστούμια: Μάρθα Χαραλαμπίδου/ Μουσική εκτέλεση (Βιόλα): Ηλίας Σδούκος/ Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης/ Πρωταγωνιστούν: Τάσος Γιαννόπουλος, Αλέξανδρος Χούντας, Μαρία Νάκου, Διονύσης Στραβοράβδης, Κατερίνα Λουτσοπούλου/ Προπώληση: viva.gr / Τηλ.κρατήσεων: 210-3428650/ Θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8,Γκάζι) 

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ