Ο street artist που μετέτρεψε ένα ερειπωμένο ξενοδοχείο στο Αλυκό της Νάξου σε έργο τέχνης (εικόνα)

O διεθνώς αναγνωρισμένος street artist WD είναι ο δημιουργός της πασίγνωστης "Κουκουβάγιας" στο Μεταξουργείο.

NewsRoom 21/09/2018 | 21:08

Πιο λίγοι όμως γνωρίζουν ότι ο καλλιτέχνης έχει αφήσει το στίγμα στο σε πολλά ελληνικά νησιά, ανάμεσα στα οποία και στην παραλία του Αλυκού στη Νάξο.

Ο WD (wild Drawing) είχε επισκεφθεί τη Νάξο το 2015 και είχε δημιουργήσει μερικές εντυπωσιακές τοιχογραφίες σε ένα ερειπωμένο κτίριο/ ξενοδοχείο που βρίσκεται πίσω από την παραλία που έχει ένα υπέροχο κεδρόδασος.

Ο τίτλος του πρότζεκτ που δημιούργησε σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς θεσμού του νησιού είναι «Απείθαρχες μέρες» και βρίσκεται σε τέλεια αρμονία με το φυσικό περιβάλλον.

Αρκετά έργα του βρίσκονται στην Ολλανδία, τη Σουηδία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, αλλά και στο Μπαλί της Ινδονησίας, που είναι η χώρα καταγωγής του. Το καλλιτεχνικό και κοινωνικό του background Ανατολής - Δύσης συνδυάζεται με μοναδικό τρόπο κι αυτό είναι που κάνει τα έργα του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμα.

Στη Νάξο συμμετέχει στην ομαδική έκθεση «Around & About» (έως τις 27/9) στον Πύργο Μπαζαίου σε επιμέλεια Μάριου Βαζαίου, κομμάτι της οποίας θεωρούνται οι «Απείθαρχες μέρες».