Newsroom

Newsroom

O Στουρνάρας παραβιάζει το καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος

Ο Γιάννης Στουρνάρας παραβίασε το καταστατικό της ΤτΕ και πρέπει να φύγει. Χρησιμοποίησε την ΤτΕ για προσωπικό σκοπό, βγάζοντας ανακοίνωση ως Τράπεζα της Ελλάδος για θέμα που αφορούσε προσωπική του διαφωνία με το HOT DOC. Αυτά μάλιστα στα οποία αναφέρεται δεν έχουν καμία σχέση με την ΤτΕ και έγιναν όταν ήταν υπουργός και όχι Διοικτητής της ΤτΕ.

57e418621dc52464328b463a

Σύμφωνα με το Άρθρο 24, «εάν ο Διοικητής ή τις των Υποδιοικητών, ή των μελών του Γενικού Συμβουλίου, καταστούν οριστικώς, ανίκανοι ή αποπέσουν σε βαρύ παράπτωμα, ιδίως δε καταστώσιν ένοχοι παραβάσεως του παρόντος Καταστατικού, αποκαλύψωσι μυστικά, αναγόμενα εις τας υποθέσεις της Τραπέζης, ή καταχρασθώσι της θέσεως αυτών, δι’ ιδίους προσωπικούς ή εμπορικούς σκοπούς, η Γενική Συνέλευσις των μετόχων δικαιούται να απομακρύνη αυτούς της θέσεώς των».

Το Άρθρο 25 γράφει ότι «το λειτούργημα του Συμβούλου είναι επίτιμον. Αι αμοιβαί και τα οδοιπορικά αυτών έξοδα, τα σχετικά προς την άσκησιν των καθηκόντων των ως Συμβούλων, ορίζονται εκάστοτε, υπό της Γενικής Συνελεύσεως των Μετόχων».


Ο ιστότοπος olympia.gr εντόπισε την παρανομία του Στουρνάρα, σημειώνοντας πως παραβίασε το καταστατικό για να εξυπηρετήσει προσωπικούς σκοπούς.

Όπως γράφει το site, εδώ δεν υπάρχουν περιθώρια ανοχής. Η ΤτΕ δεν μπορεί να μετατρέπεται σε παραμάγαζο του οποιουδήποτε διοικητή, για παρελθοντικές του υποθέσεις που δεν εμπίπτουν στην άσκηση των καθηκόντων του.

Την Τράπεζα της Ελλάδος χρησιμοποιεί ο Γιάννης Στουρνάρας για να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Hot Doc, αναφορικά με έρευνες και πορίσματα σε βάρος της συζύγου του, τα οποία εξαφανίστηκαν στο επιμελημένο χάος της ελληνικής γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας, γράφει το olympia.gr.

Ο Στουρνάρας, παρότι όσα γράφονται στο περιοδικό δεν αφορούν τη θητεία του στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ήταν υπουργός Οικονομικών, τοποθετεί με προκλητικό τρόπο την κεντρική τράπεζα μπροστά, για να χαρακτηρίσει τις αποκαλύψεις του Hot Doc «παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα» και να ενημερώσει ότι «όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το olympia.gr, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί την Τράπεζα της Ελλάδος της οποίας είναι αυτή την περίοδο επικεφαλής, ενώ αυτή δεν εμπλέκεται ως οργανισμός στις δραστηριότητες του ιδίου και της συζύγου του και μάλιστα εμφανίζει μια δήλωσή του ως «Ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος» προκαλεί για μια ακόμη φορά θυμηδία, αφού είναι εμφανές ότι ο κεντρικός τραπεζίτης χρησιμοποιεί τη θέση του, τον οργανισμό τον οποίο υπηρετεί, ενίοτε δε και την ελληνική Οικονομία, ως ασπίδα κάθε φορά που έρχεται σε δύσκολη θέση.

Έχει δε ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι χρησιμοποιεί την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος, βάζοντας την ουσιαστικά να απαντήσει στο Hot Doc, για λογαριασμό όχι μόνο του ιδίου, αλλά κυρίως της συζύγου του. Διότι οι αποκαλύψεις του περιοδικού δεν αφορούν την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά το ζεύγος Στουρνάρα. Ο Στουρνάρας, για κάποιον λόγο τον οποίο μόνο ο ίδιος γνωρίζει, έχει ταυτίσει πλήρως το πρόσωπό του και την οικογένειά του με έναν οργανισμό του οποίου ηγείται προσωρινώς.

Επιπλέον ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο οποίος μιλάει γενικά και αόριστα για δημοσιεύματα, δεν απαντάει σε καμιά από τις αποκαλύψεις, αποφεύγοντας επιμελώς να μιλήσει για την ουσία όσων θίγονται στο ρεπορτάζ. Αντιθέτως προτιμάει να αφήνει υπονοούμενα περί ψεμάτων και συκοφαντιών, χωρίς ουσιαστικά να διευκρινίζει ποιες είναι αυτές. Επειδή όμως ως δημόσιο πρόσωπο και δη ως πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν κεντρικός τραπεζίτης υπόκειται σε δημόσιο έλεγχο, οφείλει να απαντήσει για την ουσία όσων αποκαλύπτονται.

Κάποιος κακόπιστος πάντως θα αναρωτιόταν, αφού ο Γιάννης Στουρνάρας χρησιμοποιεί την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος για να χαρακτηρίσει συκοφαντικό και παραληρηματικού τύπου ένα δημοσίευμα και να απαντήσει στις αποκαλύψεις για τη σύζυγό του και για τον ίδιο, γιατί να μην έκανε κάτι ανάλογο ως υπουργός Οικονομικών για να την προστατεύσει; Το μόνο βέβαιο είναι ότι συνεχίζει να λειτουργεί παραθεσμικά και να παίζει προσωπικά παιχνίδια προσπαθώντας εκ νέου να συνδέσει τις δραστηριότητές του και τις έρευνες σε βάρος της συζύγου του με τη λειτουργία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κεντρικός τραπεζίτης πάντως, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

«Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους. Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: olympia.gr

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…