Ο Στουρνάρας ήξερε ότι ο Μανιαδάκης είναι προστατευόμενος μάρτυρας όταν συναντήθηκαν

Ο Νίκος Μανιαδάκης «έδωσε» τον Γιάννη Στουρνάρα κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, καθώς δεν αρνήθηκε πως συνάντησε τον διοικητή της ΤτΕ και πως ο τελευταίος γνώριζε τη μυστική ιδιότητά του.

stournaras

Στην παραδοχή ότι συναντήθηκε με τον Γ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και πως ο κεντρικός τραπεζίτης γνώριζε πως έφερε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα προχώρησε ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής ο Ν. Μανιαδάκης.

Στη δεύτερη κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή ο διωκόμενος για δωροδοκία και ψευδορκία, Ν. Μανιαδάκης, δεν αρνήθηκε πως συνάντησε τον διοικητή της ΤτΕ και πως ο τελευταίος γνώριζε τη μυστική ιδιότητά του. Το θέμα είχε αναδείξει το documentonews.gr, αποκαλύπτοντας τη σχετική κοινή αναφορά των εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία οι τρεις εισαγγελείς παραθέτουν όχι μόνο τη συνάντηση του Ν. Μανιαδάκη με τον Γ. Στουρνάρα αλλά και το γεγονός ότι ο κεντρικός τραπεζίτης απείλησε πως ο ίδιος μαζί με άλλα δύο πολιτικά πρόσωπα «θα τσακίσουν» προστατευόμενους μάρτυρες και αρμόδιους εισαγγελείς.

«Τι ακριβώς συζητήσατε στη συνάντηση με τον Γ. Στουρνάρα;» ρωτήθηκε ο Ν. Μανιαδάκης και απάντησε πως στην Επιτροπή πως ο διοικητής της ΤτΕ τον ρώτησε αν είναι προστατευόμενος μάρτυρας. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο διοικητής της ΤτΕ και πρώην υπουργός της ΝΔ γνώριζε (από πού άραγε;) τη μυστική ιδιότητα του Ν. Μανιαδάκη πριν αρθεί το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα όταν ο τελευταίος αποπειράθηκε να διαφύγει παράνομα από τη χώρα.

Εν συνεχεία, ο Ν. Μανιαδάκης ισχυρίστηκε ότι σε καμία περίπτωση ο Γ. Στουρνάρας δεν τον εκβίασε ή τον απείλησε. «Τον είχα συναντήσει, ναι. Αλλά ποτέ δεν μίλησα στην κ. Τουλουπάκη για εκβιασμό» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας της Προανακριτικής. 

Πηγή: documentonews.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…