Newsroom

Newsroom

Ο Στουρνάρας ανακάλυψε ξαφνικά πρόβλημα ρευστότητας

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, διορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, πήρε την «σκυτάλη» και τρομοκρατεί τους πολίτες διακρίνοντας θέμα ρευστότητας…

sturnos

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, διορισμένος από την κυβέρνηση Σαμαρά, πήρε την «σκυτάλη» και τρομοκρατεί τους πολίτες διακρίνοντας θέμα ρευστότητας αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αλλάξει η κυβέρνηση. 

Σε εκδήλωση για την συμπλήρωση 110 ετών από τη γέννησή του Ξενοφώντα Ζολώτα, ο κ. Στουρνάρας είπε: «Από την προηγούμενη θητεία μου ως υπουργός Οικονομικών, γνωρίζω πολύ καλά το τεράστιο βάρος της νομοθετικής προσαρμογής στις νέες συνθήκες που σήκωσαν οι Έλληνες βουλευτές. Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν το μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους».

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, υποστηρίζοντας ότι λόγω της συζήτησης για πρόωρες εκλογές «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό», ζητώντας παράλληλα από τους βουλευτές «να συνεκτιμήσουν το μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο». 

Έθεσε ως βασική προϋπόθεση την διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων. «Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των απαιτούμενων μέτρων προσαρμογής έχει ήδη ληφθεί. Πολύ λίγα απομένουν ακόμα. Η ελληνική οικονομία έχει μπροστά της μόνο οφέλη, το κόστος ήδη το εισέπραξε», πρόσθεσε.

Υποστήριξε απευθυνόμενος στα κόμματα ότι «ιδιαίτερα σε εκείνα που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα ήταν άκρως επιθυμητό να συνεννοηθούν, ώστε να προχωρήσουν οι λίγες ακόμα μεταρρυθμίσεις που απομένουν, ώστε να “δέσουν”, με τρόπο που δεν επιτρέπει οπισθοδρόμηση, τόσο η δημοσιονομική σταθερότητα όσο και η οικονομική ανάπτυξη». Μεταξύ άλλων μέσα σε αυτές τις λίγες μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται -εκτός από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, οι μειώσεις στις κύριες συντάξεις και όλα όσα θα επιστρατεύσει η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει το δημοσιονομικό κενό του 2015.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
 
Στην τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ, παρενέβη ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, υπογραμμίζοντας ότι «προφανώς ο κ. Στουρνάρας, έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…