Ο Στέφανος Κασσελάκης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είμαι υπηρέτης του κόμματος

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη, είχε πολλά μηνύματα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το για ποιά είναι η επόμενη ημέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης-Τι είπε για στρατιωτικό, Σωκράτη Φάμελλο και Νίκο Φίλη

kasellakis

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Στέφανος Κασσελάκης, άνοιξε τα χαρτιά του μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές, τονίζοντας πως μέσα στη δική του σκέψη δεν υπάρχει η διάσπαση του κόμματος.

Αποκάλυψε πως θα γίνει συνεδρίαση για να αποφασιστεί αν θα γίνει το Νοέμβριο το συνέδριο του κόμματος. Δήλωσε, παράλληλα, υπηρέτης του κόμματος και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για τον πολίτη, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Στέλνοντας ξεκάθαρο εσωκομματικό μήνυμα τόνισε: «Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να είναι ενωμένη αλλά θα πρέπει να μεγεθυνθεί. Διότι η Αριστερά δεν πρέπει να φοβάται την κανονικότητα. Δεν είναι κανονικότητα αυτό το οποίο ζούμε στο Βόλο. Στις ανισότητες εντός της Αττικής. Στην οικονομία μας με τις ελάχιστες απολαβές που έχουν οι μισθωτοί που ζούνε για να δουλεύουν».

«Το να είσαι αριστερός είναι μια στάση ζωής και μια πολιτική» ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης, σημειώνοντας ότι το ζητούμενο είναι «πολιτικές με ανθρωποκεντρικό πρόσημο».

Ερωτώμενος σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι αυτή «άρχισε από τις θέσεις μου» και ότι «έβαλα ξεκάθαρες θέσεις» για πάρα πολλά ζητήματα και συνιστούν ένα σχέδιο για μια πατριωτική, σύγχρονη αριστερά. «Με παρότρυνε ο κόσμος. Από τις ιδέες και τις θέσεις μου ξεκίνησε η υποψηφιότητά μου».

 

«Τα όργανα έχουν τεράστιο ρόλο, αλλά πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από την βάση» ανέφερε παράλληλα, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαστε όλοι νηφάλιοι για τους λόγους που είμαστε στην πολιτική – είμαστε στην πολιτική για τον πολίτη».

«Εγώ είμαι εδώ ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλήσω. Τους καλώ όλους να έρθουν μαζί και να γίνουμε κυβερνώσα παράταξη».

«Δεν είναι πρόβλημα που είμαι εκτός Βουλής»

Ερωτηθείς αν είναι πρόβλημα ότι ο ίδιος αν και πρόεδρος του κόμματος είναι εκτός Βουλής τόνισε: «Όχι δεν είναι πρόβλημα. Διότι αν ήταν πρόβλημα θα ήταν σαν να λέμε ότι οι μόνοι που θα έπρεπε να έχουν τα εχέγγυα να είναι ηγέτες μίας παράταξης είναι όσοι είναι μέσα στη Βουλή. Προφανώς υπάρχει ταλέντο σε όλη τη χώρα, σε όλους τους Έλληνες και ο λαός έχει το δικαίωμα να έχει τη δικιά του κρίση. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη του κόμματος με επέλεξε να ηγηθώ μίας νέας παράταξης από τα μέλη για τα μέλη.

Όπως μπορεί να έχετε δει τις τελευταίες ημέρες εργάζομαι από το γραφείο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή το οποίο είναι το γραφείο μου. Συνεργάζομαι άρτια με τον κ. Φάμελλο και μάλιστα μπορώ να σας πω ότι είναι και μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος μέσα στη Βουλή. Διότι είναι τόσο μεγάλο το έργο που πρέπει να γίνει».

Γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ – «Το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε»

Απαντώντας σε ερώτηση γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε ανέφερε: «Είναι πολλοί οι λόγοι που ένα κόμμα έχασε τη μισή του δύναμη. Στην ουσία. Από τότε που ήταν κυβέρνηση. Δεν είναι μόνο ένας λόγος. Σίγουρα το στοίχημα της απλής αναλογικής δεν πέτυχε. Αυτός είναι ο κύριος λόγος. Όχι δεν πιστεύω (στην απλή αναλογική). Αυτό έχει αποδειχθεί. Πιστεύω στην αυτοδύναμη σύγχρονη Αριστερά. Και πιστεύω ότι μόνο με ένα πολύ μεγάλο λαϊκό μήνυμα μέσω ψήφου, δηλαδή λαϊκή ετυμηγορία θα μπορέσει η χώρα να δει τις μεγάλες τομές που χρειάζεται ενάντια στους μηχανισμούς των συμφερόντων που δυστυχώς διώχνουν πάρα πολλούς Έλληνες στο εξωτερικό».

Ζήτησα να τον δω δύο φορές αλλά δεν συναντηθήκαμε ακόμα

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έκανε αναφορά και στον πρώην βουλευτή του κόμματος Νίκο Φίλη, ο οποίος προ ημερών είπε ότι είναι κάτι μεταξύ Πέπε Γκρίλο και Τραμπ.

Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι ζήτησε δύο φορές από τον κ. Φίλη αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ακόμη. Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα κανονίσουν τη συνάντησή τους την ερχόμενη εβδομάδα. Αμέσως μετά κάλεσε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δείξουν «συντροφικότητα». Συγκεκριμένα δήλωσε πως «εγώ εδώ είμαι, δείξτε συντροφικότητα. Οι ψηφοφόροι στα εκλογικά κέντρα μου είπαν να “ξεσκονίσω”. Αυτό κάνω και αυτό θα κάνω».

Για τη στρατιωτική θητεία του είπε: «Εννοείται πως θα πάω στρατό και είναι τιμή μου, τιμή μου να επιστρέφω στην πατρίδα και να την υπηρετώ. Θα πάω σύντομα, εφόσον συνεδριάσουν τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε σειρά, έχω άψογη συνεργασία με τον κ. Φάμελλο, δεν θα επιλέξω εγώ τη μονάδα αλλά θα ήθελα σε ακριτικό νησί ή την παραμεθόριο, στην αρχή της χώρα μας. Όπου πάμε για την Ελλάδα αγωνιζόμαστε, είμαι ενθουσιασμένος για τη θητεία, είναι συγκινητικό να είμαι στη χώρα μου και να προσφέρω όπως μπορώ».