O Σταύρος στην elite του poker…

Mπλοφάρει, ποντάρει και στο τέλος ρισκάρει και τα παίζει όλα all-in

ace 1869825 1920

Phil Hellmuth, John Juanda,Phil Ivey, Erik Seidel, Daniel Negreanu είναι μερικοί από τους θρύλους του πόκερ. Από χθες στην λίστα αυτή συγκαταλέγεται και ένας Έλληνας, ο Σταύρος Θεοδωράκης (Ποτάμι).

Με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή να είναι σε εξέλιξη, ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επέλεξε να χειριστεί το μείζον πολιτικό θέμα-όπως και την αμέσως επόμενη, αυτή της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών– με την στρατηγική του Πόκερ. 

Πώς το έκανε αυτό ο αρχηγός του Ποταμιού; Καταρχήν ξεκίνησε με ένα ”Ante”  (μικρό ποντάρισμα που δίνει κάθε παίκτης για να τροφοδοτήσει το ποτ στην αρχή της παρτίδας), λέγοντας ότι θα ψηφίσουν στο Ποτάμι  τη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θα δεν θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια, όταν ο Δανέλλης είπε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση, ο πανέξυπνος Σταύρος είδε την μπλόφα και έκανε  all-in, καθώς διέγραψε τον βουλευτή του από το κόμμα, και ανέφερε ότι ”θα επανεξετάσουμε αν θα προσφέρουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”, ανεβάζοντας το Action εννοώντας, ”κάτσε μην δεν ψηφίσουμε και την συμφωνία των Πρεσπών”.

Τι κάνει δηλαδή στην παρούσα κρίσιμη στιγμή, ο πρόεδρος του Ποταμιού; Mπλοφάρει, ποντάρει για να παρακινήσει σε λάθος κινήσεις του αντιπάλους του, εν συνεχεία βλέπει της μπλόφες των άλλων, και στο τέλος ρισκάρει και τα παίζει όλα all-in. Το έχει φιλοσοφήσει ο Σταύρος, έτσι είναι η ζωή, έτσι είναι η πολιτική, σαν ένα παιχνίδι χαρτιά. Ποιος ξέρει ίσως διαγράψει κι άλλους στην πορεία, ίσως μείνει χωρίς ΚΟ στο κόμμα, αρκεί να εκείνος να είναι στην elite. Ποιος ξέρει, όλα είναι στο τραπέζι.

Σήμερα, στην ολομέλεια της Βουλής ίσως τον δούμε να εμφανίζεται με γυαλί ηλίου και καπέλο. Ή μπορεί και όχι. Ποιος ξέρει, ίσως και να μπλοφάρει πάλι….

Για αυτό ο Σταύρος Θεοδωράκης ανήκει στην elite του ”πόκερ”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr