Ο Σ.Ψυχάρης "πυροβολεί" τον Φ.Μπόμπολα για τον τζόγο: Οι ιδιωτικές στοιχηματικές εταιρείες είναι "πειρατές" και "ντροπή για το κ

Με σφοδρότητα επιτίθεται στον συνεταίρο του στο Mega, Φώτη Μπόμπολα, από το «Βήμα της Κυριακής», με πρωτοσέλιδο άρθρο του ο…

1 86

Με σφοδρότητα επιτίθεται στον συνεταίρο του στο Mega, Φώτη Μπόμπολα, από το «Βήμα της Κυριακής», με πρωτοσέλιδο άρθρο του ο Σταύρος Ψυχάρης και τίτλο «Ο τζόγος της ντροπής». Ο Φώτης Μπόμπολας συμμετέχει κατά 50 % στη στοιχηματική ιντερνετική εταιρεία «Stoiximan» (το άλλο 50% το κατέχει ο Δημήτρης Μάρης του 24media) και εδώ και καιρό ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε ανοιχτό πόλεμο με τις 24 στοιχηματικές εταιρείες που λειτουργούν με προσωρινή άδεια.

Ο ΟΠΑΠ πιέζει την κυβέρνηση να αφαιρέσει τις προσωρινές αυτές άδειες τις οποίες βάσει της νομοθεσίας θεωρεί παράνομες, ενώ οι στοιχηματικές εταρείες θεωρούν ότι το «μονοπώλιο» του ΟΠΑΠ καταστρατηγεί κάθε έννοια ανταγωνισμού και πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρξει προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για να λυθεί η διαφορά και μέχρι τότε θα πρέπει να λειτουργούν. Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει ένας υπόγειος πόλεμος επιρροής ανάμεσα στον ΟΠΑΠ και τις ιδιωτικές εταιρείες, καθώς και οι δύο πλευρές πιέζουν η κάθε μία την κυβέρνηση να πάρει αποφάσεις υπέρ τους, σύμφωνα με το iefemerida.gr.

Το άρθρο του Σταύρου Ψυχάρη που παίρνει το μέρος του ΟΠΑΠ, ζητώντας να κλείσουν οι στοιχηματικές εταριείες μεταφέρει τον πόλεμο πλέον στο Mega αφού οι κ.κ. Ψυχάρης και Μπόμπολας είναι συνέταιροι στο κανάλι της Μεσογείων. «Οι τράπουλες, οι ρουλέτες, τα ζάρια, τα στοιχήματα μπορούν να διαλύσουν οικογένειες», γράφει ο Σταύρος Ψυχάρης στο κύριο άρθρο του «Βηματος», «και να εκθεμελιώσουν κοινωνίες».

Ο Σταύρος Ψυχάρης στη συνέχεια κάνει λόγο για οσμή σκανδάλου για την προσωρινή αδειοδότηση των ιδιωτικών στοιχηματικών εταιρειών και σημειώνει: «Ενώ ο κρατικός ΟΠΑΠ καθυστερούσε την ανάπτυξή του εν ονόματι της αποκρατικοποίησής του εμφανίστηκαν στον ελληνικό χώρο διεθνείς πειρατές του τζόγου. Περισσότερες από 20 επιχειρήσεις στοιχήματος άρχισαν να λειτουργούν στη χώρα μας εκμεταλλευόμενες την έλλειψη επαρκούς νομικού πλαισίου για τον έλεγχο, την τιμωρία και την αποτροπή του παράνομου τζόγου. Τι έπραξαν οι υπεύθυνοι στην Ελλάδα; Αντί να πατάξουν την παρανομία εξέδωσαν 24 προσωρινές άδειες για τη λειτουργία προσωρινού τζόγου. Υποθέτουμε», καταλήγει ο Σταύρος Ψυχάρης, «ότι οι 24 πρώτοι παράνομοι που έλαβαν ως δώρο την προσωρινή άδεια, θα διεκδικήσουν ως προνόμιο το θράσος τους με το οποίο απέκτησαν την προσωρινή άδειά τους. Αποτελεί ντροπή για το κράτος αυτή η κατάσταση».

Η επίθεση αυτή του Σταύρου Ψυχάρη στον Φώτη Μπόμπολα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΔΣ του Mega την ερχόμενη Τετάρτη, θα βάλει σε νέα τροχιά τη σχέση των δύο συνεταίρων στο κανάλι, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και να βγει εκτός ορίων αυτή η σύγκρουση. Στο στοίχημα άλλωστε «είτε νόμιμο, είτε παράνομο» διακυβεύονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως και μια σύγκρουση συμφερόντων θα είναι αμείλικτη.

 

 

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…