Ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε την πολιτική ανάλυση σε άλλο επίπεδο

Ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει τελευταία μια εμμονή με τα λεγόμενα «τρολς» του διαδικτύου. Όχι όμως με όλα, παρά μόνο μ’ εκείνα που κατά τον ίδιο πληρώνονται από την κυβέρνηση για να κάνουν πόλεμο στο κόμμα του.

5811ccdc1dc52459778b463f

Η «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ για παράδειγμα, δεν το έχει ενοχλήσει ποτέ, ούτε τα δικά του «τρολς» βρίσκει προβληματικά! Σε αυτό το πλαίσιο πάντως δεν θα μπορούσε να μην τα συμπεριλάβει και στη συζήτηση που γίνεται για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο κ. Θεοδωράκης, αφού σχολίασε στο twitter του με ατάκες επιπέδου γυμνασίου (και αν) τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, ανακάλυψε, κάνοντας δήθεν χιούμορ, πώς θα λυθεί το οικονομικό πρόβλημα των νοσοκομείων και των παιδικών σταθμών. Και όχι, δεν θα λυθεί από τα χρήματα των καναλαρχών, αλλά από την «απόλυση των ακροδεξιών τρολ που έχει στο γραφείο της η κ. Γεροβασίλη». Αυτό κάλεσε την κυβερνητική εκπρόσωπο να πράξει ο επικεφαλής του Ποταμιού, σε μια από τις πρώτες αναρτήσεις του μετά τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη το βράδυ της Τετάρτης, καταθέτοντας μια ακόμη ρηξικέλευθη πρόταση στο τραπέζι της συζήτησης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπήρξε πρόσφατα τόσο αμετροεπής που δεν δίστασε να προσβάλλει νεκρό, ο οποίος ήταν γνωστός blogger και τους τελευταίους μήνες συνεργάτης της Όλγας Γεροβασίλη, παίρνοντας φυσικά την ανάλογη απάντηση τόσο από την κυβερνητική εκπρόσωπο, όσο κυρίως από τον κόσμο. Αυτή του η αμετροέπεια και ο ναπολεοντισμός του, προφανώς δεν του επέτρεψαν ούτε να σκεφτεί ότι διαπράττει μέγιστη ύβρι μόλις δύο ημέρες μετά την κηδεία του blogger, ούτε βεβαίως να ψάξει στο διαδίκτυο για να δει ότι εν λόγω δεν είχε γράψει τίποτα στο twitter του από τότε που επαγγελματικά βρέθηκε στο πλευρό της Γεροβασίλη.

Η ανάγκη του να εντοπίσει εχθρούς ήταν μεγαλύτερη από τη λογική και την αίσθηση αυτοσυντήρησης που οφείλει να έχει ένας πολιτικός αρχηγός. Ο Θεοδωράκης αντί να σκεφτεί τι δεν πάει καλά με τον ίδιο και το κόμμα του που «φυλλοροεί» προς τα δεξιά, επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την ιστορία περί «τρολς». Μόνο που στην πραγματική ζωή το twitter δεν έχει θέση. Η εμμονή του Θεοδωράκη με τα «ακροδεξιά τρολς» θυμίζει την εμμονή του Λεβέντη με την οικουμενική. Με μια διαφορά όμως: η πρόταση για οικουμενική -όσο κι αν κρίνεται από ορισμένους ως γραφική από τη συνεχή επανάληψη- είναι κατά βάθος πολιτική πρόταση. Η «απόλυση των τρολς» πάλι, όχι.  

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…