Ο Σταϊκούρας θα κληθεί να απαντήσει για τις αποκαλύψεις του Documento

Το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα απαντήσει στην ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, αναφορικά με την προκλητική διαγραφή χρέους από την Τράπεζα Πειραιώς της εταιρίας επιχειρηματικών συμφερόντων του Κώστα Πηλαδάκη.  

staikouras proypologismos

Το Documento είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας ένα σκάνδαλο με πρωταγωνιστές στρατηγικό κακοπληρωτή, τον γνωστό επιχειρηματία του τζόγου Κώστα Πηλαδάκη, και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συμφώνησε να του διαγράψει περίπου 138 εκατ. ευρώ από δάνειο μεγαλύτερο των 149 εκατ., το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαλώντας το κοινό αίσθημα. 

Οι αποκαλύψεις του Documento έφτασαν μέχρι τη Βουλή, με τον Χρήστο Γιαννούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης να καταθέτει ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Γιαννούλης διερωτάται: «Σε τι ποσό ανέρχεται η ζημία του ελληνικού δημοσίου από την χορήγηση των παραπάνω δανείων, που δόθηκαν χωρίς καμία προηγούμενη εξασφάλιση; Και πως δικαιολογείται η πρόθεση ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος που ελέγχεται από την Τράπεζα της Ελλάδος να προχωρήσει σε μια εμφανώς προκλητική και χαριστική ρύθμιση διαγραφής χρέους».

Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναμένεται να απαντήσει το πρωί της Τετάρτης στις 9:30 στην ερώτηση του Χρήστου Γιαννούλη, όπως έγινε γνωστό από τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή