Newsroom

Newsroom

Ο Σταϊκούρας… εισπράκτορας: Κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας παρά το lockdown

Καμία διευκόλυνση για όσους ακινητοποίσαν τα οχήματά τους με κρατική εντολή μέχρι τώρα

bel air 1435636 1920

Μπορεί τα αυτοκίνητά μας να είναι παρκαρισμένα, τα φορτηγάκια και τα επαγγελματικά να «κάθονται» επειδή οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, αλλά ο υπουργός Οικονομικών συνεχίζει την εισπρακτική λογική του.

Και όλα αυτά όταν δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι μπαίνουν σε αναστολή εργασίας και δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν τα έξοδά τους με τον τζίρο να πέφτει ή να βρίσκεται κοντά στο μηδέν…

Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση που «σκέφτεται εργαζόμενους και επιχειρήσεις» ανακοίνωσε δια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρωθούν κανονικά όπως ορίζονται από την νομοθεσία.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, παρά τo δεύτερο lockdown, θα πληρωθούν κανονικά, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο κάποιας παράταση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Από την ΑΑΔΕ θα αποσταλούν τα τέλη κυκλοφορίας. Η πληρωμή ισχύει για την περίοδο που έχουμε ούτως ή άλλως νομοθετήσει. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και έχουμε αποδείξει ότι έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά για να βοηθήσουμε την κοινωνία, εάν χρειαστεί», είπε συγκεκριμένα χωρίς να αναφέρει το ενδεχόμενο να αφαιρεθούν οι μήνες που τα οχήματα έμειναν ακινητοποιημένα αλλά μόνον για το θέμα της παράτασης αν και ετέθη από τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη το θέμα του ύψους των τελών κυκλοφορίας. 

Πηγή: documentonews.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…