Newsroom

Newsroom

Ο Σπηλιωτόπουλος… επαναφέρει τη ΝΔ στον 21ο αιώνα

Σαφείς αιχμές κατά της τακτικής των ανακοινώσεων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα θρησκευτικά πιστεύω του Αλέξη…

Σαφείς αιχμές κατά της τακτικής των ανακοινώσεων από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα θρησκευτικά πιστεύω του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

«Προφανώς ανήκω στη ΝΔ και προφανώς στηρίζω την κυβέρνηση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε όλες τις ανακοινώσεις της ΝΔ ή σε όλες τις τακτικές της είμαι σύμφωνος», σημείωσε ο βουλευτής, και συνέχισε: «Σε ζητήματα που άπτονται της συνειδήσεως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι εκεί δεν μπορεί να λειτουργεί με βάση πολιτικές της σκοπιμότητας. Στη βάση της αθεΐας, μπορώ να σας πω ότι δεν είναι υπαρκτό ζήτημα. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τίθεται ως θέμα αντιπαράθεσης».

Ο πρώην υπουργός ανέφερε με νόημα πως «είμαστε στον 21ο αιώνα» και εξέφρασε την άποψη ότι «ένα φιλελεύθερο κόμμα πάνω απ’ όλα είναι ένα κόμμα που σέβεται την ανεξιθρησκεία, τα ατομικά δικαιώματα και τις ιδιαιτερότητες και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, με ό,τι σημαίνει αυτό και το πώς πράττει και στην ιδιωτικότητά του».