«Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η στιγμή της Τρίτης» – Ο Σούρας εξομολογείται για το τελευταίο αντίο στη Μάρθα Καραγιάννη

«Όλα αυτά είναι γραμμένα από τη Μάρθα Καραγιάννη, είναι επιθυμίες της Μάρθας και εμείς, οι φίλοι της, οι κολλητοί της, δεν κάνουμε τίποτα άλλα από τις επιθυμίες της».

1305918 1

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Σούρα, η ηθοποιός επιθυμούσε να αποτεφρωθεί αντί να ταφεί. Μάλιστα η Μάρθα Καραγιάννη είχε γράψει την επιθυμία της αυτή σε ένα χαρτί. Αύριο στις 12 το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη Μάρθα Καραγιάννη στο Α΄Νεκροταφείο – Όσα εξομολογήθηκε συγκινημένος ο κ. Σούρας.

Υπενθυμίζεται ωστόσο, ότι χθες (20/9) όπως έγινε γνωστό, συγγενείς και φίλοι της αγαπημένης ηθοποιού – πάνω στον πόνο τους – έχουν έναν άλλο «Γολγοθά» να αντιμετωπίσουν, αυτόν της γραφειοκρατίας. «Ο νόμος λέει, δεν αποδέχεται το χειρόγραφο εφόσον δεν έχει υπογραφεί από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού», εξηγούσε χθες στην εκπομπή του Alpha ο Πρόεδρος του αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, Αντώνης Αλακιώτης.

Ειδικότερα, στο ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος.

Το ενδεχόμενο να αρνηθεί η ανιψιά της Μάρθα Καραγιάννη να υπογράψει τη βεβαίωση άφηνε ανοιχτό το να μην πραγματοποιηθεί η τελευταία επιθυμίας της ηθοποιού. Το «θέατρο παραλόγου» που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν αγαπημένα της πρόσωπα, προκάλεσε οργή και αγανάκτηση, όπως ήταν φυσικό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: Οργή με το «θέατρο παραλόγου» για τη σορό της Μ. Καραγιάννη: Γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές να αποτεφρωθεί

Τελικά, τα πράγματα φέρεται να «μπαίνουν στη θέση τους», με την τελευταία της επιθυμία να γίνεται πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα βρέθηκε τελικά λύση και έτσι μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία που θα ψαλεί την Πέμπτη (22/9) στις 12:00 στο Α΄ Νεκροταφείο η σορός της Μάρθας Καραγιάννη θα μεταφερθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

«Μάρθα μου, ψυχή μου. Τα καταφέραμε! Την Πέμπτη στις 12,00 στο Α νεκροταφείο θα είμαστε μαζί για τελευταία φορά. Μετά θα γίνει αυτό που επιθυμούσες. Θα σε συνοδεύσουν η Ντόρα και η Ελένη και εγώ θα σε ξανακρατήσω στα χέρια μου περιμένοντας να σου δώσω την τελευταία αγκαλιά», έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Σούρας.

Δείτε την ανάρτηση του κ. Σούρα:

Όσα εξομολογήθηκε συγκινημένος ο Δημήτρης Σούρας στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου:

«Αύριο στις 12 θα βρεθούμε όλοι για το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη μας Μάρθα Καραγιάννη, στις 12:00, στο Α΄Νεκροταφείο. Μόλις τελειώσει η τελετή θα φύγει η σορός και θα την συνοδεύσουν η Ντόρα Δούμα και η Ελένη η γυναίκα μου. Θα πάνε στη Ριτσώνα, όπου θα γίνει η καύση. Μετά την καύση θα παραλάβω προσωπικά την στάχτη.

Είμαι σε πολύ δύσκολη θέση να μιλάω γι’ αυτά τα πράγματα, πιστέψτε με, είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος και άυπνος. Την Τρίτη, πιθανώς, θα πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη. Θα μου επιτρέψετε αυτή τη στιγμή να μη σας πω ακριβώς τι θα γίνει. Θέλει μια διαδικασία για να σκορπίσουμε την στάχτη της, δεν είναι εύκολο.

Όλα αυτά είναι γραμμένα από τη Μάρθα Καραγιάννη, είναι επιθυμίες της Μάρθας και εμείς, οι φίλοι της, οι κολλητοί της, δεν κάνουμε τίποτα άλλα από τις επιθυμίες της. Η πιο δύσκολη στιγμή εσείς πιστεύετε ότι είναι όλα αυτά που περάσαμε. Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η στιγμή της Τρίτης».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ