Newsroom

Newsroom

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναζητά βοηθό

Βοηθό… φαίνεται πως αναζητάει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

5060081 0 0

Σε αυτή την υγειονομική κρίση, σε παγκόσμια κλίμακα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναζητά βοηθό καθώς το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκήρυξε χθες την πλήρωση 1 θέσης ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες υποστήριξης του Επιστημονικού Υπευθύνου Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (COVID-19).

Το προφίλ του κατάλληλου υπότροφου

Γνωστικό αντικείμενο: «Παθολογία»
-Αντικείμενο απασχόλησης: Kλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο
-Είδος σύμβασης: Σύμβαση έργου
-Καθεστώς Απασχόλησης: Πλήρης

-Διάρκεια σύμβασης: Έως 31/07/2020
-Αμοιβή: 2.222,22 ευρώ
-Κωδικός έργου ΕΛΚΕ: 16609
-Επιστημονικός Υπεύθυνος: Σωτήριος Τσιόδρας

Το αντικείμενο απασχόλησης του υπότροφου περιλαμβάνει την ευθύνη:της παρακολούθησης σε καθημερινή βάση ασθενών της Μονάδας Λοιμώξεων και το τμήμα νοσηλείας των ασθενών με λοιμώξεις. Συμμετοχή σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες με θέμα λοιμώξεις (καταγραφή ασθενών, μέτρηση εργαστηριακών παραμέτρων), παρακολούθηση αντιμικροβιακής αγωγής. Τη διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής για θέματα λοιμώξεων.

Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας και θα υποβάλλει εισήγηση με τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων προς το Ειδικό Επταμελές Όργανο της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης, την οποία παράλληλα θα κοινοποιήσει προς το διευθυντή της Κλινικής. Κατά του πίνακα κατάταξης δύναται να ασκηθεί ένσταση εντός 1 μέρας, με την άπρακτη πάροδο της οποίας, ο πίνακας κατάταξης οριστικοποιείται.

Η θέση του βοηθού του κ. Τσιόδρα είναι μία από τις συνολικά 8 θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων, που προκηρύχθηκαν χθες, για την ενίσχυση της στελέχωσης Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Οι υπόλοιπες αφορούν στην υποστήριξη του έργου των καθηγητών Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα και Βαγγέλη Γιαμαρέλου, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας Αναστασίας Αντωνιάδου και μία θέση ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής με διευθύντρια την καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου.

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…