Ο σωστός τρόπος σκέψης του Σταύρου!!!

Είδε κι απόειδε τόσο καιρό στην αφάνεια και το αποφάσισε. Είπε να κοσμήσει το δημόσιο λόγο με τον σωστό τρόπο σκέψης του. 

Μαθηματικός 24/01/2021 | 09:45

Αφού, λέει, οι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να επισκεφθούν τους πανεπιστημιακούς χώρους χωρίς φρουρά, η κοινή λογική επιβάλλει την ύπαρξη πανεπιστημιακής αστυνομίας. Πύραυλος η σκέψη του ανδρός!!! Μας αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται. Μας θύμισε το ανέκδοτο με τον Τοτό:

“Σε μια τάξη της 2ας Δημοτικού, στο μάθημα της αριθμητικής, η δασκάλα ρωτάει τους μαθητές:
- "Αν κάθονται τρία πουλάκια πάνω σ' ένα δέντρο και ένας κακός κυνηγός σκοτώσει το ένα πόσα θα μείνουν πάνω στο δέντρο;"
Η Ελενίτσα, σηκώνει το χέρι της φωνάζοντας:
- "Κυρία, κυρία, κυρία...!" Δίνει η δασκάλα τον λόγο στην Ελενίτσα η οποία απαντά πως θα μείνουν δύο πουλάκια πάνω στο δέντρο.
- "Μπράβο, Ελενίτσα", λεει η δασκάλα, "πολύ σωστή σκέψη!".
Ο Τοτός όμως, που είχε τσαντιστεί από την επίδειξη γνώσεων της Ελενίτσας, σηκώνει το χέρι του και λέει στην δασκάλα με ύφος σκωπτικό:
-"Εγώ κυρία νομίζω πως δεν θα μείνει κανένα πουλάκι πάνω στο δέντρο αφού και τα υπόλοιπα δύο θα τρομάξουν από τον πυροβολισμό και θα φύγουν".
Η δασκάλα του απαντά φανερά ενοχλημένη:
- "Τοτό, εδώ κάνουμε απλή αριθμητική, αλλά πρέπει να πω ότι μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι".
Ο Τοτός νιώθει προσβεβλημένος, ξανασηκώνει το χέρι του, φωνάζοντας:
- "Κυρία, κυρία, κυρία...!" Η δασκάλα δίνει τον λόγο στον Τοτό:
- "Κυρία, να σας κάνω μία ερώτηση;"
- "Και βέβαια Τοτό", απαντά η δασκάλα.
- "Κάθονται τρεις γυναίκες σ' ένα παγκάκι στο πάρκο και τρώνε παγωτό πύραυλο. Η πρώτη το γλύφει, η δεύτερη το δαγκώνει, και η τρίτη το χώνει όλο βαθιά μέσα στο στόμα της. Ποια από τις τρεις είναι παντρεμένη;"
- Η δασκάλα σκέφτεται για λίγο και λέει διστακτικά: "Υποθέτω αυτή που το χώνει όλο μέσα στο στόμα της..."
- "Λάθος", απαντάει θριαμβευτικά ο Τοτός, "παντρεμένη είναι αυτή που φοράει βέρα αλλά πρέπει να πω ότι μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεστε!!!!"

Αχ βρε Σταύρο και κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη.

Μόν’ Σταύρο σε λένε, μον’ Σταύρο!!!!