Newsroom

Newsroom

Ο Σόιμπλε θέλει δική του κυβέρνηση στην Ελλάδα

«Ποιος κυβερνάει αυτον τον τόπο;». Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το ερώτημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο βρώμικο…

soible 20

«Ποιος κυβερνάει αυτον τον τόπο;». Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε το ερώτημα του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο βρώμικο πόλεμο που δέχεται η χώρα μας τις τελευταίες μέρες από το Βερολίνο – Στόχος του Σόιμπλε και των Γερμανών η χώρα να γίνει και επίσημα προτεκτοράτο του Βερολίνου με κυβέρνηση ειδικού σκοπού στην οποία θα συμμετέχουν το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ – Οι βόμβες και οι εκβιασμοί Σόιμπλε περί 5ετούς Grexit έχουν βάση και αποτελούν ωμό εκβιασμό κατά της Ελλάδας και κατά της Δημοκρατίας.

Ο εκβιασμός του «χασάπη» της Ευρώπης – όπως αποκαλούν οι πάντες τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – δεν έχει τέλος. Αποδεικνύεται ότι ο Γερμανός υπουργός οικονομικός δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο. Το σχέδιο του από την πρώτη στιγμή ήταν να ταπεινώσει και να συντρίψει τον Τσίπρα αφού γνώριζε ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα δεχόταν να υπογράψει και πολύ περισσότερο να εφαρμόσει μέτρα που θα συντρίψουν τους φτωχούς και τους αδύναμους.

Όσοι γνωρίζουν το πολιτικό ρεπορτάζ από μέσα, ξέρουν πολύ καλά ότι ο Σόιμπλε στο περιθώριο των προηγούμενων συνόδων του Eurogroup μιλούσε με χυδαίο τρόπο τόσο για τους Έλληνες όσο και για τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτά είναι γνωστά στους ξένους δημοσιογράφους που παρακολούθησαν πολύ στενά τα Eurogroup για το ελληνικό πρόβλημα, πλην όμως κανείς τους δεν έχει το δημοσιογραφικό σθένος να τα δημοσιοποιήσει.

Η λέξη – κλειδί που ακούγεται συνεχώς απόψε στο Eurogroup είναι η έλλειψη αξιοπιστίας.

Όπερ μεθερμηνευόμενο σημαίνει: Δεν θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Κανείς από τους ξένους μεγαλοδημοσιογράφους με τις συνεχείς αποκαλύψεις και τα αποκλειστικά ρεπορτάζ δεν τολμά να γράψει για την προπαγάνδα κατά της Ελλάδας που έκανε ο Σόιμπλε σε one by one touching σε όλους τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Aν το plan A των Γερμανών περί «εκδίωξης» του Τσίπρα δεν πετύχει, το επόμενο πλάνο θα έρθει μόνο του εκ των πραγμάτων αφού η μεγάλη πλειοψηφία της αριστερής πλατφόρμας δεν θα δεχθεί να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

Ήδη έχει αρχίσει να συζητιέται στο περιθώριο η παραίτηση και υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα τους αντικαταστήσει με πρόθυμους και υπάκοους υπουργούς από άλλες πολιτικές παρατάξεις που είναι έτοιμες να υπηρετήσουν όλες τις παράλογες απαιτήσεις των Γερμανών που θα επιτείνουν τη φτώχεια και τη δυστυχία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απαιτήσεις των δανειστών είναι να μπουν στην κυβέρνηση εκτός από στελέχη του Ποταμιού, και στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Δεν είναι τυχαίες ούτε οι συνεντεύξεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ούτε βεβαίως τα ταξίδια και οι επαφές του στις Βρυξέλλες με τον Γιούνκερ και τους άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού δεν χάνει την ευκαιρία να τονίζει ότι απαιτείται μια κυβέρνηση που να μπορεί να έχει 10 ανθρώπους που θα κάνουν – όπως λέει – τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτοπροτείνεται αν και ο ίδιος ενδέχεται να μην αναλάβει υπουργείο προκειμένου να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Ο Τσίπρας φαίνεται να έχει δεχθεί αυτό το σενάριο για ένα μικρό διάστημα και στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, αν όχι τον Σεπτέμβριο, μέσα στον Οκτώβριο. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει πολλές φορές ότι δεν θα γίνει «Παπαδήμος».

Πηγή: newsbomb.gr

 

 

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…