Newsroom

Newsroom

Ο Σόιμπλε δεν το βάζει κάτω και ετοιμάζεται για τις εκλογές του 2017

Έτοιμος να θέσει και πάλι υποψηφιότητα είναι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017. Όλα αυτά και ενώ συνεχίζουν να εμφανίζονται πληροφορίες που τον θέλουν να σκέφτεται την αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική.

570a8f051dc52428028b4665

Όπως ανακοίνωσε η τοπική οργάνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Όρτενάου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο Σόιμπλε, ο οποίος την Κυριακή θα γιορτάσει τα 74α γενέθλιά του, θα διεκδικήσει στις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες την υποψηφιότητά του για απευθείας εκλογή στην εκλογική περιφέρεια του Όφενμπουργκ.

«Τα μέλη της CDU έχουν μεγάλο σεβασμό για την προσφορά και την παρουσία του Σόιμπλε στην εκλογική του περιφέρεια, παρά την πολύ απαιτητική κυβερνητική του θέση. Έχει πετύχει πολλά για την περιοχή. Το κορυφαίο στέλεχος απολαμβάνει μεγάλη εμπιστοσύνη, ειδικά σε αυτές τις πολιτικά ταραγμένες εποχές», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Φόλκερ Σεμπέστα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε θέτει τον εαυτό του και πάλι στη διάθεση της CDU, τόσο στην εκλογική του περιφέρεια όσο και στην ομοσπονδιακή πολιτική.

Ο Σόιμπλε, που εκλέγεται από το 1972, είναι ήδη ο μακροβιότερος βουλευτής της Γερμανικής ομοσπονδιακής Βουλής.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη