Newsroom

Newsroom

Ο Σόιμπλε "βλέπει" διευθέτηση "χωρίς σύγκρουση" με τον Τραμπ για το εμπόριο

Αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης «χωρίς συγκρούσεις» σχετικά με τη διένεξη για το εμπόριο με την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά από τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν στην Ουάσιγκτον.

58fa69851dc5243a448b45db

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης ούτε η απειλή του Τραμπ να επιβάλει δασμούς για να περιοριστούν οι γερμανικές εισαγωγές, ούτε το ζήτημα του μεγάλου γερμανικού πλεονάσματος στο ισοζύγιο εμπορικών συναλλαγών με τις ΗΠΑ, για το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγορούσε το Βερολίνο, επιχειρηματολογώντας ότι εκμεταλλεύεται τη χαμηλή ισοτιμία του ευρώ.

Κατά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, φαίνεται πως υπάρχει μια ύφεση της διένεξης με τις ΗΠΑ για το ελεύθερο εμπόριο με τη Γερμανία και την Ευρώπη, εκτιμώντας ότι θα βρεθεί μια «μη συγκρουσιακή λύση» στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20) στο Αμβούργο τον Ιούλιο.

«Το ελεύθερο εμπόριο είναι προς το συμφέρον και των Αμερικανών» και «το παγκόσμιο ελεύθερο εμπόριο και η απουσία προστατευτισμού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς όρους για μια οικονομική ανάπτυξη που ωφελεί όλα τα κράτη», ανέφερε ακόμη ο κ. Σόιμπλε.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…