Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage – Ξεκινά έρευνα για το δυστύχημα

Η Πολεμική Αεροπορία επιβεβαίωσε το όνομα του πιλότου του μονοθεσίου αεροσκάφους Mirage 2000-5 που κατάπεσε σήμερα στην θάλασσα εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Συγκεκριμένα νεκρός είναι ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος, γεννημένος το 1984 και πατέρας δύο παιδιών. Παράλληλα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

5acf6fee1dc524d26b8b4597

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου. Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση.


Νωρίτερα την είδηση της απώλειας του 34χρονου πιλότου είχε ανακοινώσει μέσω twitter ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. «Ένας Έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της Εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας. Η Πατρίδα θρηνούσα υποκλίνεται. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλα τα στελέχη της ΠΑ» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας.  

Στην περιοχή της τραγωδίας βρέθηκαν εν τω μεταξύ συντρίμμια του Mirage, η κάσκα του πιλότου, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης, καθώς και στοιχεία που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ο 34χρονος έχασε τη ζωή του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος χειριστής δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος του, ενώ δεν φαίνεται να εξέπεμψε ποτέ σήμα 

για βλάβη ή εγκατάλειψης αεροσκάφους.

Διαβάστε σχετικά: Γιώργος Μπαλταδώρος: Αυτός είναι ο νεκρός πιλότος του Mirage (εικόνα)

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Σκύρου. Το τελευταίο του στίγμα ήταν εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του νησιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, υπήρξε απώλεια επαφής αεροσκάφους M2000-5, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου».

Διαβάστε σχετικά: Βίντεο: Όταν ο Γιώργος Μπαλταδώρος μιλούσε για τους κινδύνους στο Αιγαίο

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο αεροσκάφη τύπου Mirage, είχαν απογειωθεί προκειμένου να αναχαιτίσουν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που είχαν παραβιάσει τον ελληνικό εναέριο χώρο. Κατά την επιστροφή τους στην αεροπορική βάση τους, και περίπου ένα λεπτό πριν από την προσγείωσή τους, ο κυβερνήτης του δεύτερου αεροσκάφους ενημέρωσε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων για απώλεια επαφής του με το πρώτο αεροπλάνο.

Διαβάστε σχετικά: Συνετρίβη Mirage της ελληνικής αεροπορίας στο Αιγαίο

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…