Ο Σκρέκας και η… φωτιά

Όλα αυτά δεν θα ήταν αντικείμενο κάποιας έρευνας, αν δεν ωθούσε σε αυτό ο κύριος Σκρέκας.

5341953 1024x683 2

Στις 5 Αυγούστου, όταν η φωτιά που ξεκίνησε από την Βαρυμπόμπη μπήκε υπό έλεγχο (πριν αναζωπυρωθεί και κάψει ό,τι είχε απομείνει), αρκετά μεγάλα site , είχαν ως θέμα τους (αντιγράφω τον κοινό τίτλο) «Φωτιά στη Βαρυμπόμπη, κινδύνεψε το σπίτι του Υπουργού Κώστα Σκρέκα». Ο Υπουργός λοιπόν ήταν ένα παρ’ ολίγο θύμα της φωτιάς.

Σήμερα το πρωί (6 Αυγούστου), τα δημοσιεύματα τα οποία ήταν εκτεταμένα , εξαφανίστηκαν περιέργως από το διαδίκτυο. Ένα ρεπορτάζ δηλαδή, διαγράφηκε από τους ιστότοπους, σα να υπήρξε γενική εντολή. Η διαγραφή δημιούργησε διάφορα σχόλια στα social media. Υπήρχαν ερωτήματα για την περίεργη εξαφάνιση, ενώ πολλοί χρήστες σχολίαζαν πως το σπίτι του Υπουργού σώθηκε από υπήρξε prive επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Επειδή μιλάμε για Υπουργό και για μια κατηγορία που αν ισχύει προφανώς θέτει διάφορα ηθικά και ποινικά θέματα, απευθύνθηκα επισήμως στον κύριο Σκρέκα μέσω τουίτερ. Η ερώτηση που του έθεσα είναι η εξής:

“Κύριε υπουργέ
@KostasSkrekas
, έχετε κάποια εξήγηση γιατί έχουν κατέβει όλα τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στη διάσωση του σπιτιού σας από τις φλόγες; Είναι αληθές πως υπήρχε πυροσβεστικό στην αυλή σας;”

Ο Υπουργός προς τιμήν του, έδωσε την απάντησή του:

Kύριε
@KostasVaxevanis
,παρακαλώ πολύ τούτη τη δύσκολη ώρα μη διασπείρετε ψευδείς ειδησεις. Το σπίτι που διαμένω στην Αθήνα δεν βρίσκεται στη εν λόγω περιοχή, δεν κινδύνευσε και επίσης παρακαλώ μην προσβάλετε τις δυνάμεις της πυροσβεστικής. Που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να διασώσουν αυτούς που πραγματικά κινδυνεύουν. Παρακαλώ να ανακαλέσετε αμέσως!

Στην απάντηση ωστόσο, ο κύριος Σκρέκας διαβεβαιώνει πως το σπίτι που μένει δεν κινδύνευσε γιατί δεν είναι στην περιοχή. Είναι μια παραπλανητική απάντηση του Υπουργού. Γιατί κανένας δεν τον ρώτησε για το σπίτι που μένει, αλλά για σπίτι του.

Ας δούμε λοιπόν τι προκύπτει. Μια απλή έρευνα στα ανοιχτά τηλεφωνικά αρχεία του ΟΤΕ, αποκαλύπτει πως υπάρχει καταχώρηση «Κωνσταντίνος Σκρέκας» στην οδό Λεύκης 108 στο Κρυονέρι. Επίσης η έρευνα στο επίσης δημοσιευμένο Πόθεν Έσχες του Υπουργού, αποδεικνύει πως υπάρχει σπίτι της οικογένειας Σκρέκα στο Κρυονέρι και δηλώνεται στο όνομα Αλεξάνδρα Σκρέκα.

skrekas5

Η αναζήτηση στη Google Maps , εμφανίζει ένα πολυτελές σπίτι στην οδό Λεύκης 108 στο Κρυονέρι.

skrekas1

Η περαιτέρω έρευνα αποδεικνύει πως το σπίτι στην οδό Λεύκης 108, βρίσκεται σε οικόπεδο ενός στρέμματος και ανήκει κατά 50% στην Αλεξάνδρα Σκρέκα , μητέρα του Υπουργού και κατά 50% στην κόρη του , επίσης Αλεξάνδρα. Η γιαγιά Αλεξάνδρα η οποία απέκτησε το οικόπεδο στις 29 Νοεμβρίου 1976 με το συμβόλαιο 54235, μεταβίβασε το ακίνητο κατά το ήμισυ στην εγγονή το 2009 με το συμβόλαιο 19071. Σήμερα στο ακίνητο αυτό υπάρχει μια πολυτελής βίλα της οικογένειας Σκρέκα.

skrekas6 300x266 1
Στο λογαριασμό Instagram του υπουργού, μπορεί να δει κάποιος φωτογραφίες του Υπουργού με τις δυο του κόρες, στην αυλή του σπιτιού της οδού Λεύκης 108, με τις ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά.

skrekas3

Όλα αυτά δεν θα ήταν αντικείμενο κάποιας έρευνας, αν δεν ωθούσε σε αυτό ο κύριος Σκρέκας. Ο Υπουργός έχει δικαίωμα και αυτός να σώσει το σπίτι του , όπως και κάθε πολίτης. Αυτό που προκάλεσε την έρευνα, ήταν η μυστηριώδης , ταυτόχρονη εξαφάνιση από όλα τα site του ρεπορτάζ που διαβεβαίωνε πως σώθηκε το σπίτι του Υπουργού και η προσπάθειά του να παραπλανήσει με την απάντηση ότι το σπίτι που μένει δεν κινδύνευσε, αποκρύπτοντας πως υπάρχει σπίτι της οικογένειας το οποίο δηλώνεται και στο Πόθεν Έσχες ως περιουσιακό του στοιχείο.

Screen Shot 2021 08 06 at 16.52.01

Τι προσπαθεί να κρύψει ο Υπουργός κρύβοντας τα πραγματικά γεγονότα; Υπήρξε ειδική μεταχείριση της Πυροσβεστικής; Κανένα ερώτημα δεν θα έμπαινε αν δεν επιχειρούσε συσκότιση ο κύριος Σκρέκας.

Οφείλει να δώσει εξηγήσεις γιατί το έκανε . Και ίσως η Εισαγγελία χρειάζεται να ανοίξει τις επικοινωνίες της κρίσιμης ημέρας για να δούμε πώς κινήθηκε η Πυροσβεστική και με εντολές ποιών;

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…