Ο Σκορδάς για τα "κόκκινα δάνεια"

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στον Realfm 97,8 άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά το νέο σχέδιο της κυβέρνησης…

skordas 1

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς μιλώντας στον Realfm 97,8 άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για τα δάνεια. «Είχαμε πει ότι ένα από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν μέχρι το φθινόπωρο –και ευτυχώς έχουμε ολοκληρώσει νωρίτερα- είναι και ο κώδικας δεοντολογίας και καλών πρακτικών που πρέπει να εφαρμόζουν οι τράπεζες για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν σε ότι έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση δανείων», είπε ο κ. Σκορδάς.

Και πρόσθεσε: «Αυτός ο κώδικας έχει παρουσιαστεί από την Τράπεζα της Ελλάδος, έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευσή του, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δώσει η ΤτΕ το τελικό κείμενο στη δημοσιότητα και ακριβώς για να έχει το μεγαλύτερο κύρος και να είναι δεσμευτικός αυτός ο κώδικας θα επικυρωθεί με πράξη υπουργικού συμβουλίου. Θα έχει ισχύ νόμου δηλαδή».

Σε ερώτηση αναφορικά με τους δικαιούχους ένταξης στον κώδικα και αν υπάρχει θέμα εισοδηματικού κριτηρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Είναι πλέον τόσο καλά τα όρια που έχουν θεσπιστεί τα οποία λειτουργούν θα έλεγα σε κάθε περίπτωση. Το 90% των φορολογικών δηλώσεων έχει μεικτό εισόδημα κάτω από τις 40 χιλιάδες ευρώ το χρόνο. Αυτές τις περιπτώσεις τις υπερκαλύπτουμε όλες», ενώ σχετικά με το αν θα πρέπει να είναι ενήμερο ή όχι το δάνειο ο κ. Σκορδάς είπε:

«Στον κώδικα δεοντολογίας μπαίνουν όλοι. Ο καθένας που μπορεί να χρωστάει από 1 ευρώ έως δεν ξέρω πόσα μπορεί να πάει στην τράπεζα και να συζητήσει επί τη βάσει των όσων προβλέπει ο κώδικας δεοντολογίας».

Και συνέχισε: «Από κει και πέρα ένα δάνειο θεωρείται ενήμερο αν μιλάμε για την εφαρμογή του νόμου για τους ενήμερους δανειολήπτες, όχι με βάση τον πόσο καιρό καθυστερεί, αλλά με το αν έχει καταγγελθεί η σύμβαση. Αν επομένως ένα δάνειο μπορεί να καθυστερεί η εξυπηρέτησή του 5 μήνες και δεν έχει καταγγελθεί μπορεί να κάνει χρήση του νόμου για τα ενήμερα».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…