Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα για τον Μητσοτάκη – "Παρών" στο κάλεσμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και ο καταδικασμένος Παπακωνσταντίνου

Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευάγγελος Βενιζέλος και Σταύρος Θεοδωράκης συμμετείχαν το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου. Κατά τις ομιλίες τους μάλιστα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της ΝΔ να χαρακτηρίζει για μια ακόμη φορά επιβεβλημένη την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

5835813a1dc52424328b4ae7

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας τα πυρά κατά του κυβερνώντος κόμματος είπε επιπλέον ότι χρειάζεται ένα νέο πολιτικό πρότυπο και παράλληλα μίλησε για λαϊκισμό από κυβερνητικής πλευράς, τονίζοντας την ανάγκη «να εφεύρουμε την πολιτική του μετα-λαϊκισμού». Τα ίδια πάνω-κάτω είπαν και οι κ.κ. Βενιζέλος και Θεοδωράκης με τον δεύτερο μάλιστα να τονίζει ότι «το τέρας του λαϊκισμού το έχουν εκθρέψει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», προσθέτοντας όμως ότι οι παριστάμενοι (σ.σ. Μητσοτάκης και Βενιζέλος) αντιστάθηκαν.

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση ωστόσο υπήρξε κάτι ενδιαφέρον το οποίο ελάχιστοι παρατήρησαν. Μεταξύ των παρευρισκομένων υπήρχε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος παραπέμφθηκε στο ειδικό δικαστήριο γιατί έσβησε τα ονόματα συγγενικών του προσώπων από τη λίστα Λαγκάρντ και με ψήφους της ΝΔ και τελικά καταδικάστηκε για νόθευση εγγράφου.

Φαίνεται ωστόσο πως για τους κ.κ. Μητσοτάκη, Βενιζέλο και Θεοδωράκη αυτά είναι ψιλά γράμματα. Κάπως έτσι λοιπόν στο προσκλητήριο του κ. Μητσοτάκη για τη συγκρότηση μετώπου (δήθεν μη λαϊκίστικου) κατά του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο άλλοτε «τσάρος» της Οικονομίας, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, προφανώς το μέτωπο της λογικής και του αντιλαϊκισμού που συγκροτούν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, έχουν ξεχάσει. Εκτός αν ερμηνεύουν τον αντιλαϊκισμό ως διαφθορά. Μπορεί λοιπόν η ΝΔ να είδε πριν από τρία χρόνια ότι ο Παπακωνσταντίνου κάτι δεν έκανε καλά με τη λίστα Λαγκάρντ, αλλά σήμερα προέχει το χτύπημα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…