Ο ΣΚΑΪ εξαπολύει ομοφοβική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη (ηχητικό)

Αυτό που ακούστηκε ήταν τόσο χυδαίο που ακόμα και ο συμπαραγωγός της εκπομπής, Νότης Παπαδόπουλος, του είπε να μαζευτεί.

Αλγεινές εντυπώσεις προκάλεσε το ομοφοβικό υπονοούμενο που άφησε στον αέρα ο διευθυντής του ΣΚΑΪ 100,3, Βασίλης Χιώτης μέσα από την ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη» . Συγκεκριμένα, κατά την συζήτηση για το που αναμένεται να καταταγεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, όταν αναφέρθηκε η Καλαμάτα, ο γνωστός παραγωγός δεν δίστασε να πει γελώντας ότι «Βγάζουν καλά σύκα στην Καλαμάτα». Μάλιστα, αυτό που ακούστηκε ήταν τόσο χυδαίο που ακόμα και ο συμπαραγωγός της εκπομπής, Νότης Παπαδόπουλος, του είπε να μαζευτεί.

Μπορεί μπροστά στις αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν, να μας πει ότι δεν είναι αυτό που νομίζουμε, όμως όλοι καταλαβαίνουν γιατί είπε αυτό που είπε και μάλιστα γελώντας. Άλλωστε δεν είναι μονάχα η εμπειρία των ανθρώπων καθομιλουμένη, που το αποδεικνύει, αλλά και η βιβλιογραφία. Είναι ενδεικτικό ένα απόσπασμα από τον λογοτέχνη και μεταφραστή, Νίκο Σαραντάκο που σημειώνει: «στα νέα ελληνικά «συκιά» είναι ελαφρώς παλιωμένη ονομασία για τον θηλυπρεπή ομοφυλόφιλο, και «καλέ σύκα» επίσης παλιωμένο κράξιμο σε θηλυπρεπή ομοφυλόφιλο, που «ευγενέστερα» γινόταν με την ερώτηση «Τι φρούτα βγάζει η Καλαμάτα;» -«μούσμουλα» είχε μνημειωδώς απαντήσει ο Χρόνης Εξαρχάκος σε μια ταινία (αν και οι ίδιοι οι Καλαματιανοί, όπως μου λένε, απαντούν: «φραγκόσυκα»).

Από πού προέρχεται ο χαρακτηρισμός «συκιά» δεν είναι σαφές· ο Ζάχος στο Λεξικό της Πιάτσας λέει πως οφείλεται στο ότι η συκιά είναι δέντρο ερμαφρόδιτο -δεν με πείθει και πολύ.»

Αντίστοιχες αναφορές φαίνεται να κάνει και ο Borneman («Η πατριαρχία», Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, 2001)

Ακούστε εδώ το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…