Ο Σγουρός βιάζεται να δώσει 7.000.000 ευρώ στον Αλαφούζο

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) και του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια (Ν.Δ.) ενήργησαν…

alafouzos 2

Οι επικεφαλής των παρατάξεων του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού (ΠΑΣΟΚ) και του νυν υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια (Ν.Δ.) ενήργησαν πραξικοπηματικά (υλοποιώντας «κομπρεμί» που έγιναν στο παρασκήνιο της διαπλοκής), προκειμένου να περάσουν μια σειρά σημαντικών αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Αποφάσεων που αυτή η συγκυριακή πλειοψηφία ( η οποία στις εκλογές του Μάη μετατράπηκε σε μειοψηφία) δε θα προλάβει να υλοποιήσει στον ενάμιση μήνα που απομένει ως τη λήξη της θητείας της. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, με περιφερειάρχη την Ρ. Δούρου, θα κληθεί είτε να εφαρμόσει αυτές τις αποφάσεις είτε να τις καταγγείλει και να ψηφίσει νέες. Αυτές οι αποφάσεις, αν υλοποιηθούν, θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της Αττικής.

Η πρεμούρα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής να ρυθμίσει άρον-άρον «υποχρεώσεις» της φαίνεται από το γεγονός ότι εισήγαγε στην ημερήσια διάταξη 37 θέματα και άλλα τρία λίγες ώρες πριν συγκληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο! Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να αποσυρθούν τα τρία θέματα που εισήχθησαν για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης και όλα τα υπόλοιπα σοβαρά θέματα, η συγκυριακή πλειοψηφία επέμεινε στη συζήτηση και ψήφισή τους, ενεργώντας με τρόπο που θυμίζει μαφία και όχι πολιτική λειτουργία. Έν από τα θέματα αφορά την απόφαση της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός (δηλαδή τον Γιάννη Αλαφούζο) με 7.000.000 ευρώ (σε πρώτη φάση) για τη λεγόμενη Αναβάθμιση του Γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Η περιφερειακή σύμβουλος Ερμιόνη Κυπριανίδου, που έχει εκλεγεί και θα είναι αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα στη νέα Περιφερειακή Αρχή, μιλώντας εξ ονόματος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι αν η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή δεν περιοριστεί στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, αλλά επιμείνει να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύουν τη νέα Περιφερειακή Αρχή, θα αποχωρήσουν από την συνεδρίαση (αυτό και έκαναν): «Στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή φέρνει προς απόφαση σειρά σοβαρών ζητημάτων. Ζητημάτων που συνεπάγονται σημαντική δέσμευση οικονομικών πόρων. Και τούτο λίγες μόνο εβδομάδες πριν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της νέας Περιφερειακής Αρχής. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή, αντί να περιοριστεί, ως όφειλε, στο χειρισμό των τρεχουσών υποθέσεων, επιχειρεί να δεσμεύσει, μέσω προγραμματικών συμβάσεων, σοβαρούς οικονομικούς πόρους, επιβάλλοντας συγκεκριμένες  αποφάσεις στη νέα Περιφερειακή Αρχή. Πρόκειται για μια πρακτική απαράδεκτη πολιτικά και ατελέσφορη οικονομικά. Για πρακτική που αγνοεί το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών  εκλογών.
Πρακτική που βρίσκεται στον αντίποδα κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Μια πρακτική που δεν επιθυμούμε να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας. Δηλώνουμε λοιπόν ότι αποχωρούμε από τη σημερινή συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας  την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική μεθόδευση εκ μέρους της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής»
.

Πηγή: Εφημερίδα “ΚΟΝΤΡΑ”

 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»