Newsroom

Newsroom

«Ο ΣΕΒ θέτει την ατζέντα από την πρώτη μέρα της διακυβέρνησης της ΝΔ»

Καθόλου προοδευτική η πολιτική στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου

ahtsioglou

Ως «πολύ κακό πολιτικό μήνυμα» χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου, το ότι «στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μεγάλη συμμετοχή πολιτικών προσώπων, τα οποία έχουν ένα ειδικό βάρος σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα τους ως υπουργών της κυβέρνησης Σαμαρά».

«Είναι ο κ. Βρούτσης, είναι ο κ. Βορίδης, είναι ο κ. Γεωργιάδης, είναι πρόσωπα μίας κυβέρνησης η οποία είχε οδηγήσει τη χώρα σε 28% ανεργία, στο 60% ανεργία για τους νέους, εμβάθυνε την κατάσταση της ύφεσης, της χρεοκοπίας την οποία είχε παραλάβει σε επίπεδο κοινωνικών επιπτώσεων», ανέφερε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ1.

Παράλληλα, άσκησε κριτική για το μέγεθος της κυβέρνησης και την «πολύ μικρή συμμετοχή» γυναικών, επί του οποίου παρέπεμψε σε σημερινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη, σχολιάζοντας ότι οι σχετικές τοποθετήσεις του «είναι ενδεικτικά μιας συνολικής πολιτικής στάσης καθόλου προοδευτικής».

«Όταν βλέπω να τοποθετείται ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ σε κορυφαία θέση δίπλα στον πρωθυπουργό, συντονιστής του κυβερνητικού έργου, αυτό δημιουργεί και νέα δεδομένα αναφορικά με την ατζέντα η οποία πιθανόν θα υπηρετηθεί από τη νέα κυβέρνηση», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου. Είπε ότι ασκείται από τον ΣΕΒ μία προσφυγή εις βάρος δικής της εγκυκλίου για τις τριετίες και ότι «προσπαθεί να χτυπήσει μία ρύθμιση η οποία έδινε μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα». Έθεσε δε το ερώτημα, τι στάση θα κρατήσει η νέα κυβέρνηση στο ζήτημα αυτό που αφορά τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα και σχολίασε ότι «είναι κακός συμβολισμός, ότι τη στιγμή που αναλαμβάνει σε μία κορυφαία θέση δίπλα στον πρωθυπουργό ένας πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ, από τον ΣΕΒ εκδηλώνεται η στάση αυτή εναντίον των αυξήσεων στον ιδιωτικό τομέα».

Η πρώην υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι «ο ΣΕΒ στα εργασιακά έχει μία πάρα πολύ σαφή ιδεολογική θέση, η οποία λέει ότι δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη στη χώρα αν δεν μειώνουμε το εργατικό κόστος και αυτό σημαίνει μείωση μισθών και συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων». Πρόσθεσε ότι «αυτό το έχει υποστηρίξει σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με τους δανειστές, σε κάθε πιθανό σενάριο, είτε αφορούσε κανόνες προστασίας της εργασίας τους οποίους εισηγούμασταν στη Βουλή, είτε αφορούσε τη διαπραγμάτευση, για παράδειγμα για τη διαιτησία, είτε αφορούσε το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού, που υποστήριζε ότι θα πρέπει να υπάρχει μία αύξηση της τάξης του 1% και ήταν πολέμιος στην αύξηση του 11% που δόθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, είτε αφορά στο ζήτημα των τριετιών».

Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε στη μάχη να κερδίσει τη διακυβέρνηση της χώρας, όμως έχει ένα «πάρα πολύ ισχυρό ποσοστό» και τόνισε πως φαίνεται πολύ καθαρά ότι «πια ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον πόλο ο οποίος συσπειρώνει γύρω του τον προοδευτικό, δημοκρατικό, αριστερό κόσμο. Αποτελεί την κυρίαρχη έκφραση των προοδευτικών προσδοκιών των δημοκρατικών και αριστερών πολιτών». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην άσκηση ισχυρής, προγραμματικής και μαχητικής αντιπολίτευσης, «πάντα με αναφορά στα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και στις βασικές αρχές που μας διέπουν».

«Μας είναι καθαρό ότι η κομματική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την εκλογική του βάση έχουν μεγάλη απόσταση», είπε η κ. Αχτσιόγλου, για να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να ανοιχτεί, «ώστε να έχουμε περισσότερη συμμετοχή, περισσότερα μέλη, περισσότερο ανοιχτές διαδικασίες προς την κοινωνία».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…