Αν ο Σαρκοζί είχε τηλεφωνήσει στον Βενιζέλο, θα ‘χε γλιτώσει τη φυλακή

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

sarkozy 0

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη

Το περίφημο «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι κουτόφραγκοι έτρωγαν βαλανίδια» των ένδοξων εποχών του Μακεδονικού Αγώνα, τότε που με μπροστάρη τον Σαμαρά κατατροπώναμε τους γυφτοσκοπιανούς, ισχύει μέχρι σήμερα, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις. Οι κουτόφραγκοι συνεχίζουν να τρώνε βαλανίδια, μόνο που τώρα τα αγοράζουν από τα ντελικατέσεν εξήντα ευρώ το βαζάκι, το οποίο βαζάκι εμείς οι Έλληνες το ανακαλύψαμε κι αυτό. Εμείς δεν χτίζουμε πλέον Παρθενώνες, εμείς πουλάμε τους Παρθενώνες που είχαμε κτίσει παλιά, και έχει αξία ο Παρθενώνας, γιατί είναι απέναντι από το σπίτι του Άκη.

Εν πάση περιπτώσει, εμείς οι Έλληνες δίνουμε ακόμη τα φώτα μας στους Ευρωπαίους, και εκτός από τα φώτα μας, τους δίνουμε εσχάτως και τα εργοστάσια, τους λιγνίτες, τα ποτάμια μας, για να φτιάχνουν τα φώτα μας από μόνοι τους.

Είμαστε πρωτοπορία εμείς, αλλά οι άλλοι δεν το έχουνε καταλάβει, δεν το έχουν καταλάβει ούτε οι Γάλλοι, που συλλάβανε τον Σαρκοζί επειδή πήγε, λέει, να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. Αν μας είχανε πάρει ένα τηλέφωνο, θα τους λέγαμε εμείς τα κόλπα μας τα ζόρικα και δεν θα διέσυραν ολάκερο πρώην σύζυγο της Κάρλα Μπρούνι.

Εμείς στην Ελλάδα φτιάχνουμε νόμους περί ευθύνης υπουργών για να αθωώνουμε τους εαυτούς μας που είμαστε υπουργοί. Οι υποθέσεις μας εμάς των υπουργών, χάρη στον νόμο που έχουμε φτιάξει από μόνοι μας, πάνε στους εισαγγελείς και οι εισαγγελείς τις στέλνουν υποχρεωτικά στην Βουλή, όπου έχουμε την πλειοψηφία και τις γράφουμε τις υποθέσεις μας στο χιόνι. Αν είμαστε πρώην υπουργοί και δεν έχουμε πλέον την πλειοψηφία, οι αντίπαλοί μας, που έχουν την πλειοψηφία, τις γράφουν κι εκείνοι τις υποθέσεις μας στο χιόνι, διότι ξέρουν πως, όταν ξαναέρθουμε στα πράγματα, θα γράψουμε κι εμείς στο χιόνι τις δικές τους υποθέσεις. Κι αν στριμωχτούμε πολύ, αν καταφτάσουν στην Βουλή αριθμοί που παραπέμπουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς και οφσόρ, σηκώνεται ο αρχηγός μας και λέει «αφήστε τις βλακείες, αυτοί είναι αριθμοί τηλεφώνων και μην τολμήσει κανείς να τηλεφωνήσει, γιατί θα ξυπνήσει τον παππού».

Κι άμα βρεθούν στοιχεία που λένε ότι κάποιος υπουργός μας, όταν ήταν σκέτος βουλευτής, έπαιρνε λεφτά από επιχειρηματίες για να κάνει ερωτήσεις προς όφελός τους, τη δίνουμε την υπόθεση στον υπουργό μας της Δικαιοσύνης για να την κρύψει στο μαγικό συρτάρι του. Είναι μαγικό το συρτάρι του υπουργού της Δικαιοσύνης, χωράει ολόκληρα ναυπηγεία, κι αν βγουν παρ’ ελπίδα τα ναυπηγεία από το συρτάρι και φτάσουν μετά από 74 ημέρες στην Βουλή, τότε εμείς την κλείνουμε αμέσως την Βουλή και τα παραγράφουμε τα ναυπηγεία.

Με αυτά και μ’ αυτά, οι υποθέσεις των δικών μας πολιτικών δεν φτάνουν ποτέ στη Δικαιοσύνη, οπότε δεν έχουμε ανάγκη να επηρεάσουμε την Δικαιοσύνη, όπως έκανε ο Σαρκοζί. Διότι, γατάκια, όταν εμείς χτίζαμε μπουζουξίδικα με συνθεσάιζερ και έκο, εσείς οι βάρβαροι βάζατε τις τραγουδιάρες σας να ουρλιάζουν χωρίς μικρόφωνα στις σκάλες των Μιλάνων.

Πηγή: avgi.gr

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…