Ο «Σαράφης» βγάζει ξανά στη «σέντρα» Γεωργιάδη και Λοβέρδο

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο προστατευόμενος μάρτυρας περιέγραψε με λεπτομέρειες το πώς και το γιατί δωροδοκήθηκαν οι δύο πρώην υπουργοί Υγείας. 

novartis 1

 

Εν αντιθέσει με όσα ισχυρίζονταν σχεδόν από την αρχή της κατάθεσης του προστατευόμενου μάρτυρα στη ΓΑΔΑ φιλοκυβερνητικά Μέσα, ο «Μάξιμος Σαράφης» επανέλαβε όσα έχει καταθέσει ενώπιον των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς σχετικά με τη δωροδοκία Άδωνη Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου. Εξίσου σημαντικό ότι επανέλαβε πως όσα κατέθεσε και καταθέτει τα γνωρίζει εκ των έσω καθώς -όπως είχε αναφέρει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου- ήταν υπάλληλος της Novartis.

Επιβεβαίωσε, επίσης, όσα είχε καταθέσει για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Νίκο Μανιαδάκη, όπως επίσης και για τον Μανώλη Βουλκίδη, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε media shop με κομβικό ρόλο στη διαδικασία του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Έκανε λόγο δε για συστηματική διαφθορά χιλιάδων γιατρών,  ενώ περιέγραψε το ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ που δημιουργούσαν κλίμα φόβου και πανικού σε κοινωνικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορούν να εισάγονται νέα φάρμακα της Novartis στην αγορά.

Μίλησε, επιπλέον, για τις δωροδοκίες πολιτικών προσώπων, γιατρών και κρατικών αξιωματούχων από τον Mr. Novartis, Κωνσταντίνο Φρουζή.

«Όσα καταθέτω τα γνωρίζω εκ των έσω»

Στην αρχή της κατάθεσής του, ο «Μάξιμος Σαράφης» υποστήριξε ότι δεν γνωρίζει τον ερευνώμενο από την Προανακριτική Επιτροπή, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και πως δεν του ασκήθηκε καμία πίεση, καθοδήγηση ή παρότρυνση για να καταθέσει όσα κατέθεσε στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Σημείωσε δε, ότι τίποτα από όσα είχε και έχει καταθέσει δεν είναι ψευδές γιατί είχε ενημέρωση – όπως έχει πει και ενώπιον του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου – εκ των έσω, αφού ήταν υπάλληλος της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία, ξεκαθάρισε ότι αυτοβούλως και μετά από σοβαρή περίσκεψη αποφάσισε να ενταχθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα κινδύνευε η ζωή του.

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…