Ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε

Κοιτάξτε κύριε Μητσοτάκη στο κόμμα σας, ρίξτε μια ματιά στα έδρανα της βουλής και πείτε μας αλήθεια που βλέπετε να κάθονται κάποιοι επίγονοι δωσίλογων, ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών και που οι άλλοι επίγονοι, των αγωνιστών της ναζιστικής κατοχής.

4860261

Κλέβουν ασύστολα, υπεξαιρούν ασταμάτητα, εξαπατούν απροσχημάτιστα  παραχαράσσουν βίαια και παράγουν ανεξέλεγκτες ποσότητες λάσπης και ψέματος. Κλέβουν ζωές, υπεξαιρούν όνειρα, εξαπατούν συνειδήσεις και παραχαράσσουν βάναυσα -κυριολεκτικά ξεσκίζουν- την ιστορία.

Μεταλλάσσουν την ιστορία  με συνεχείς πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις, με επιστρώσεις από ανεξέλεγκτες ποσότητες θεατρικού μακιγιάζ, με ρούχα παραλλαγής από αμερικανικά stock houses και με αλλοιωμένα ταυτοτικά και γενετικά χαρακτηριστικά, γιατί δεν είναι απλά ψεύτες, κυρίως είναι ανήθικοι κι αδίστακτοι. 

Την ώρα που η πανδημία καλπάζει χωρίς κανένα μέτρο κοινωνικής απόστασης σε σχολεία, σε κλειστές δομές, σε περίκλειστα λεωφορεία, την ώρα που στο δημόσιο σύστημα υγείας δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος υγειονομικός και το ισοζύγιο των επικουρικώς προσλαμβανόμενων προς αποχωρούντες είναι αρνητικό, την ώρα που οι κλίνες ΜΕΘ αυξάνονται στο οτοκιού των διαγγελμάτων του πρωθυπουργού ενώ κλείνουν ογκολογικά τμήματα και ιατρεία πόνου, αυτήν την ώρα ο ευσυγκίνητος Τσιόδρας μας έλεγε ότι είναι “οπαδοί της ζωής” αλλά “είναι αδύνατον να ελεγχθεί το κύμα της πανδημίας”, ο ανάλγητος Γεωργιάδης ότι “αύξηση λεωφορείων για να αντιμετωπιστεί ο συνωστισμός σημαίνει κόψιμο συντάξεων” και ο κυνικός Πέτσας ότι “ αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ”.

Ωστόσο μας λένε ότι σώζει η χρήση μάσκας, κι ότι αν δεν σωθούμε τελικά θα φταίει η έλλειψη ατομικής ευθύνης.

Την ώρα που τα δημοσιονομικά μεγέθη παρουσιάζουν «τρύπα» 9,6 δις, που το έλλειμα στον κρατικό προϋπολογισμό διαμορφώθηκε στα 11,3 δις αντί στόχου 1,5 δις, που αντί για 2,6 δις πρωτογενούς πλεονάσματος που ευαγγελιζόταν η κυβέρνηση διαμορφώθηκε τελικά σε πρωτογενές έλλειμμα 7 δις, αυτήν την ώρα επέλεξε να εκτοξεύσει με θράσος το απαράμιλλο ψέμα του ο πρωθυπουργός ότι “το «μαξιλάρι» των 37 δις είναι δικό μας δημιούργημα και όχι του ΣΥΡΙΖΑ”.

Την ώρα που η ανεργία εκτινάσσεται πάνω από 20%, που 3 στους 10 αμείβονται με αποδοχές χαμηλότερες του κατώτατου μισθού, την ώρα που κλείνουν επιχειρήσεις (που άντεξαν στην 10ετη κρίση) γιατί δεν έχουν κρατική ενίσχυση ούτε πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση, αυτήν την ώρα επέλεξε η κυβέρνηση να αυξήσει κι άλλο το ενεργητικό των τραπεζών αφήνοντας στον δρόμο νεόπτωχους (που τους έστειλε στην ανεργία και στην φτώχεια) με την αρπαγή της πρώτης κατοικίας, που ούτε το ΔΝΤ δεν τόλμησε να επιβάλλει.

Την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα κάνει σουρωτήρι -όποτε γουστάρει- την Κυπριακή ΑΟΖ και την Ελληνική υφαλοκρηπίδα, αυτήν την ώρα ο Χρυσοχοΐδης εκστόμισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια” και ο Μητσοτάκης ότι “ο εθνικισμός δεν υπάρχει στην δεξιά και δεν συμμετείχε μόνο η Αριστερά στη Εθνική Αντίσταση”.

Κοιτάξτε κύριε Μητσοτάκη στο κόμμα σας, ρίξτε μια ματιά στα έδρανα της βουλής, γυρίστε το κεφάλι προς τα κυβερνητικά έδρανα και πείτε μας αλήθεια που βλέπετε να κάθονται κάποιοι επίγονοι δωσίλογων, ταγματασφαλιτών, συνεργατών των Γερμανών, βασανιστών και δήμιων της Μακρονήσου και που οι άλλοι επίγονοι, των αγωνιστών της ναζιστικής κατοχής, των φυλακισθέντων, και των εκτελεσθέντων.
Φυσικά και οι επίγονοι δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις «αμαρτίες» των γονιών τους. Εκτός και αν δεν έχουν αποκηρύξει τις πράξεις τους, εκτός και αν δηλώνουν περήφανοι γι’ αυτούς, εκτός και αν βρέθηκαν στην κορυφή της οικονομικής και κοινωνικής πυραμίδας εξαιτίας αυτών. 

Σε όλους αυτούς ταιριάζουν τα λόγια του Λ. Τρότσκι:

“Πηγαίνετε εκεί που ανήκετε, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας”. 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…